Warme Kerst in onze bibliotheek met Joris’ Kerstboom

9 december 2019 t/m 24 december 2019 | vestiging Berkel en Rodenrijs | vestiging Nootdorp, CulturA & Zo

Joris’ Kerstboom staat van 9 t/m 24 december in onze bibliotheekvestigingen in Berkel en Rodenrijs en Nootdorp, CulturA & Zo. Loop langs en hang voor jouw dierbare een kerstbal met kerstgedachte tussen de dennentakken!

Joris’ Kerstboom is een vertaling van het tv-programma van presentator Joris Linssen, waarin hij mensen uitnodigt stil te staan bij een bijzonder persoon en hun verhaal te delen. Joris’ Kerstboom is de plek waar je een reddende engel kan bedanken, sorry kan zeggen of een hechte vriendschap kan vieren. Ook in onze bibliotheek is in december de mogelijkheid om een mooie kerstgedachte voor iemand in de boom te hangen. En dit begint voor iedereen bij de vraag van Joris: ‘Wie zet jij in het licht?

Hoe het werkt

In onze vestigingen in Berkel en Rodenrijs en Nootdorp, CulturA & Zo staat naast Joris’ Kerstboom een tafel met 2D-kerstballen. Schrijf een mooie boodschap en/of plak een foto op de kerstbal en hang hem aan het lichtsnoer in de boom. Zo zet je jouw dierbare letterlijk in het licht! Er zijn medewerkers aanwezig om je te helpen.

High tea

In de vestiging Berkel en Rodenrijs kun je op donderdagmiddag 19 december meedoen aan een heerlijke high tea. Deelnemers nemen een foto mee en vertellen aan elkaar vrolijke, verdrietige of ontroerende verhalen. Aan het eind van de middag wordt de kerstboom in het licht gezet, en daarmee de mensen van wie een foto in de boom hangt. 

Landelijke actie

Bijna 200 bibliotheken in Nederland doen mee met deze sympathieke actie. Op www.joriskerstboom.nl is te zien in welke steden Joris’ Kerstboom staat. Dit jaar kunnen bezoekers ook iemand online in het licht zetten door een persoonlijke e-card te sturen. Joris’ Kerstboom heeft dit jaar zes uitzendingen. Op 14, 15, 16, 18 en 19 december worden vijf korte afleveringen uitgezonden rond de klok van 22.30 uur. Op vrijdag 20 december is de hoofduitzending om 21.05 uur. Alle afleveringen worden uitgezonden bij KRO-NCRV op NPO2.

Wil je Joris Linssen met zijn band Caramba zien optreden?

 • Joris Linssen & Caramba: RAAK!

  Joris Linssen & Caramba

  20:00

  CulturA & Zo, Dorpsstraat 7, Nootdorp

  zo 12 jan

 • Bekijk details

  Joris Linssen bewerkt met zijn band Caramba Mexicaanse muziek tot Nederlandstalige liedjes."Muziek en emotie, daar gaat het om in het leven!"

  Bekijk details van