Voorleesuurtje met Aniek en Nynke

25 april 2021, van 10:30 tot 11:30 | Online uitzending vanuit CulturA & Zo

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op de laatste zondag van de maand is er om 10:30 uur een superleuk voorleesuurtje! Speciaal voor kinderen tussen de vijf en acht jaar. Dit zal verzorgd worden door Aniek (16) en Nynke (16). Zij zullen vanaf die datum iedere laatste zondag van de maand uit een tof kinderboek voorlezen. Dit doen de meiden vanuit het altijd gezellige CulturA & Zo. Het voorleesuurtje zal online starten. Hopelijk kunnen de kinderen ook snel fysiek verwelkomd worden in het cultureel kloppende hart van Nootdorp.

Lezen is leuk, maar voorgelezen worden is nog veel leuker! En als dit dan ook nog eens wordt gedaan door twee leuke meiden in een prachtige theaterzaal en een knus verhalenbos, dan kan die zondagochtend niet meer stuk. Deze spontane meiden zijn Aniek en Nynke, beide 16 jaar oud en lid van het jongerenvrijwilligersnetwerk Young Connection. Bij deze organisatie zetten jongeren tussen de 15 en 30 jaar zich in voor een ander en de maatschappij.

Trek in lezen

Aniek en Nynke merken zelf in hun omgeving hoe goed en belangrijk (voor)lezen voor een kind kan zijn. Voorlezen kan al vanaf jonge leeftijd een onverwoestbare leeslust opwekken en hier zullen kinderen hun hele leven profijt van hebben. Het is goed voor de ontwikkeling van de woordenschat, de concentratie én de fantasie. Maar behalve dat het zo veel voordelen oplevert, is voorgelezen worden ook gewoon heel leuk! Want ondanks dat je in deze bizarre tijden praktisch nergens naartoe kan, een boek kan je toch overal brengen. Van de Savanne in Afrika tot in de huiskamer van een omaatje; tijdens het lezen leer je duizenden nieuwe plekken en mensen kennen, en dat vanaf je luie stoel of hangend op de bank!

Favoriete boeken

De favoriete voorleesboeken van Nynke waren Pluk van de Petteflet van misschien wel de bekendste kinderboekenschrijfster Annie M.G. Schmidt en Zolderkinderen, geschreven door Janneke Schotveld. Aniek denkt nog vaak terug aan de spannende en grappige avonturen van Superjuffie, eveneens geschreven door Janneke Schotveld, en de boekenreeks over de gekke meester Jaap van Jacques Vriens.

Het Voorleesuurtje kwam tot stand in samenwerking met CulturA & Zo, Bibliotheek Oostland en Young Connection.