Bergschenhoek: Voorleeshond Freddie

31 oktober 2018, van 13:30 tot 15:00 | Bergschenhoek, Ontmoet!

Kosten: Gratis, wel graag vooraf aanmelden.

Op de laatste woensdag van de maand kunnen kinderen die moeite hebben met (voor)lezen weer komen oefenen in de bibliotheek in Bergschenhoek. Ze lezen daar voor aan voorleeshond Freddie, die hen helpt om (weer) vertrouwen te krijgen in het hardop lezen.

Lezen is belangrijk om mee te kunnen doen op school. Niet alle kinderen vinden lezen gemakkelijk om te leren. Vooral hardop voorlezen kan een drempel zijn. Speciaal voor deze kinderen kan een voorleeshond een goede manier zijn om te oefenen in een veilige, ontspannen situatie. Daarom start de bibliotheek een pilot met voorleeshonden.

Honden kunnen kinderen op hun gemak stellen, ze hebben geen oordeel en geven geen commentaar. De aanwezigheid van een hond geeft een aantal fysieke reacties die helpen te ontspannen en maken ook dat een kind zich beter kan concentreren. Het kind krijgt meer zelfvertrouwen. Dat haalt de druk van het voorlezen af. Ze gaan lezen weer leuk vinden.

Meer weten?
De voorleesmiddagen zijn 1x per maand in Bergschenhoek, Ontmoet!, van 13.30 tot 15.00 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de balie en krijgen een afgesproken tijdstip. De activiteit duurt ca. 15 minuten per kind, er zijn geen kosten aan verbonden. Tussendoor krijgt de voorleeshond natuurlijk even pauze om de pootjes te strekken.

Freddie is aanwezig op:
Woensdag 29 augustus
Woensdag 26 september
Woensdag 31 oktober
Woensdag 28 november