Voorleeshond Freddie

12 juni 2019, van 14:00 tot 15:30 | vestiging Berkel en Rodenrijs

Kosten: Gratis, wel graag vooraf aanmelden.

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Eens per maand kunnen kinderen die moeite hebben met (voor)lezen weer komen oefenen in de Bibliotheek Oostland in Berkel en Rodenrijs. Ze lezen daar voor aan voorleeshond Freddie, die hen helpt om (weer) vertrouwen te krijgen in het hardop lezen.

Lezen is belangrijk om mee te kunnen doen op school. Niet alle kinderen vinden lezen gemakkelijk om te leren. Vooral hardop voorlezen kan een drempel zijn. Speciaal voor deze kinderen kan een voorleeshond een goede manier zijn om te oefenen in een veilige, ontspannen situatie. Daarom start de bibliotheek een pilot met voorleeshonden.

Honden kunnen kinderen op hun gemak stellen, ze hebben geen oordeel en geven geen commentaar. De aanwezigheid van een hond geeft een aantal fysieke reacties die helpen te ontspannen en maken ook dat een kind zich beter kan concentreren. Het kind krijgt meer zelfvertrouwen. Dat haalt de druk van het voorlezen af. Ze gaan lezen weer leuk vinden.

Meer weten?
De voorleesmiddagen zijn 1x per maand in vestiging Berkel en Rodenrijs en 1 x per maand in vestiging Bergschenhoek, Ontmoet!, van 14.00 tot 15.30 uur. De activiteit duurt ca. 15 minuten per kind, er zijn geen kosten aan verbonden. Tussendoor krijgt de voorleeshond natuurlijk even pauze om de pootjes te strekken. Meer weten over voorleeshond Freddie? Kijk op www.hondsbrutaal.com.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij de vestiging Berkel en Rodenrijs, 010-5115972 of berkelenrodenrijs@bibliotheekoostland.nl