Vertelavond met Joris van Lehr en Hans van Woerkom

6 oktober 2022, van 20:00 tot 22:00 | vestiging Berkel en Rodenrijs

Kosten: 10 euro (incl. thee of koffie) | Aanmelden via info@hansvanwoerkom.nl of 06-33822479

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op donderdagavond 6 oktober is er weer een prachtige Vertelavond. Voor mensen die geweest zijn op de vorige avond op 1 september, is het programma een verrassing. Joris Lehr kiest toch liever voor een ander soort voorstelling en niet zomaar één. Het is één van de beroemdste verhalen van William Shakespeare: HAMLET. Enkele jaren geleden speelde hij al op weergaloze wijze in de bibliotheek ‘Cyrano de Bergerac’.

HAMLET door Joris Lehr

De 16 jarige Hamlet is nog geen jaar op kostschool als hij het bericht van zijn vaders’ dood krijgt. Na een week reizen komt hij thuis maar dan blijkt zijn vader al begraven en zijn moeder hertrouwd.
Ze is hertrouwd met zijn oom Claudius, die zichzelf ook nog eens tot koning heeft gekroond. Als Hamlet droomt dat zijn vader door Claudius is vermoord zet hij samen met Magnus, zijn vriend, alles op alles om de waarheid boven tafel te krijgen. Ze ontdekken inderdaad de moordenaar van zijn vader. Maar ja…… wat dan? Actie of geen actie, dat is de vraag…

Vrij naar William Shakespeare. Bewerking: Joris Lehr en Aike Dirkzwager.

Hans van Woerkom vertelt niet Robin Hood, maar een ander beroemd verhaal, dat ook in de bioscoop te zien was: De Groene Ridder. Een verhaal over Sir Gawain, ridder van Koning Arthur. En met twee geweldige muzikanten! Onno van Tongeren gaat samen spelen met Helma Hartman.

DE GROENE RIDDER door Hans van Woerkom

Het is Nieuwjaarsdag. De Ridders van de Ronde Tafel hebben een groot feest. Iedereen geniet, behalve koning Arthur. Chagrijnig zit hij te kijken.
Hij zweert een plechtige eed: ‘Ik eet pas als er een nieuw avontuur is.’ Plotseling schrikken de ridders op van lawaai op Camelot. Een Groene Ridder op een groen paard stormt de grote zaal binnen.
Hij heeft een angstaanjagende uitdaging. Welke ridder durft het aan?

Een verhaal over moed, standvastigheid, eer, respect voor het leven.

Muzikante Helma Hartman, die al jarenlang speelt in het Archeon, komt voor het eerst naar de bibliotheek. Ze speelt op doedelzak en bijzondere fluiten.

Onno van Tongeren heeft alle Vertelavonden meegemaakt behalve op 1 september. Hij werd gemist, maar we rekenen erop dat hij op 6 oktober weer present zal zijn met zijn prachtige instrumenten.

Kosten: € 10,-. (incl, thee of koffie)
Aanmelden via info@hansvanwoerkom.nl of 06-33822479.