Debat in de bibliotheek: is reizen nog van deze tijd?

23 januari 2020, 20:00 | vestiging Berkel en Rodenrijs

Kosten: Gratis toegang | Graag aanmelden via het aanmeldingsformulier

In de koude maanden van het nieuwe jaar maken veel mensen alweer plannen om naar een warm vakantieland te gaan. Backpacken in Aziƫ, een citytrip naar Lissabon, Wenen of Barcelona, we reizen steeds meer en steeds verder. We willen allemaal graag op vakantie en hebben het gevoel dat we daar recht op hebben, we werken er ten slotte hard voor. Maar kun je eigenlijk nog wel zonder schuldgevoel een vakantie naar een ver oord boeken? Praat mee over dit onderwerp tijdens onze debatavond op donderdag 23 januari!

Reizen kan je wereldbeeld verbreden en toerisme zorgt voor ontwikkeling en economische groei. Er zijn dus zeker redenen om dit te stimuleren. Maar naast de economische voordelen heeft reizen ook veel negatieve impact. Na de voedingsindustrie, de olie- en gasindustrie is toerisme de derde grootste industrie ter wereld! Koraalriffen verdwijnen, lokale bewoners moeten verhuizen en tradities staan onder druk. In hoeverre moet toerisme nog gestimuleerd en gefaciliteerd worden? Wat vind jij? Alleen nog maar op vakantie in eigen land of hoort reizen er gewoon bij? Praat, denk of luister mee over dit onderwerp onder leiding van debatleider Bram Reeuwijk.

Bibliotheek Oostland wil iedereen de gelegenheid geven om deel te nemen aan het maatschappelijke debat en biedt hiervoor graag een podium. Vanuit dat principe worden debatavonden georganiseerd waarin elke mening gehoord kan worden. Na afloop van het debat is er de gelegenheid om nog even verder te praten.