Cursus 'Samen Kunst Kijken'

6 maart 2020, van 11:00 tot 12:30 | vestiging Pijnacker, Buurt & Zo

Kosten: € 45,00

Wegens succes organiseren Bibliotheek Oostland en kunstenares Naomi Lamens van Praktijk Eigen-Zinnig-Heid in januari weer de cursus 'Samen Kunst Kijken' in vestiging Pijnacker.

Deze cursus is zowel voor beginners als degenen die al een keer hebben deelgenomen geschikt. Enkele reacties van eerdere deelnemers:

  • “Naomi weet heel goed persoonlijke meningen en observaties uit te lokken.”
  • “Geweldig, verrassend. Elke les was weer heel anders.”
  • “Goed voorbereid, leuke werkvormen, enthousiaste docent, betrokkenheid en kennis van zaken”

In deze vijfdelige cursus leer je op een andere manier naar kunst kijken. Daarbij gaat het vooral om het zien en het interpreteren van de details en het verhaal in een schilderij en minder om de kunstenaar of de stijl. Wat zien we? Wat gebeurt er? Waar zien we dat aan? En: wat doet het met jou? Samen kijken = meer zien. En omdat iedereen anders kijkt, kun je samen veel meer ontdekken dan alleen. Elke observatie is waardevol en er is geen goed of fout.

Tijdens elke bijeenkomst van anderhalf uur worden één of twee kunstwerken samen bekeken en besproken in een steeds wisselende opzet. Afsluitend wordt kort informatie over de kunstenaar en de stijl gegeven. Aan het einde van de reeks heb je een nieuwe manier van het bekijken van kunst ontwikkeld. Zo wordt een museumbezoek een hele andere ervaring!

Kennis van kunst is natuurlijk altijd leuk, maar beslist niet nodig om aan Samen Kunst Kijken deel te kunnen nemen.

Over Naomi Lamens

Naomi Lamens (1987) is sinds 2009 werkzaam als Kunstzinnig Therapeut vanuit haar praktijk Eigen-Zinnig-Heid. Door haar brede kennis over zowel kunstzinnige technieken als kunst geeft ze hiernaast ook kunstzinnige workshops zoals de cursus Samen Kunst Kijken. Lees meer over Naomi Lamens op de website van Eigen-Zinnig-Heid (www.eigen-zinnig-heid.nl).

Cursusdetails
Data: vrijdag 6 maart tot en met vrijdag 3 april (vijf workshops op vrijdag)
Tijd: 11.00-12.30 uur
Locatie: vestiging Pijnacker, Buurt & Zo
Kosten: € 45,00
Let op: er is plaats voor minimaal 6, maximaal 10 deelnemers.