Online inloopspreekuur

26 november 2020, van 13:30 tot 15:00 | Elke week | online via Jitsi Meet

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Heeft u wel eens problemen met de computer? Of heeft u vragen over het installeren en de werking van programma's? Dan kunt u iedere donderdag online terecht via Jitsi Meet.

Iedereen heeft wel eens een vraag over het gebruik van een computer, tablet of smartphone. Als u met een vraag zit, wilt u die direct stellen en meteen weer verder kunnen. Aan wie kunt u die vraag stellen? De experts van SeniorWeb Lansingerland helpen u direct verder bij uw vragen en problemen.

Ze kunnen u ook helpen met het onderhouden van uw apparatuur,  “draadloze” netwerk aanleggen, backup van uw data verzorgen, verwijderen virussen, Malware, Riskware en trojans, enzovoort.

Naast vragen over software (besturingssystemen Windows, Android en iOS en applicatiesoftware) kunt u er ook terecht met vragen over hardware. 

Online Spreekuur

Krijg online hulp van SeniorWeb als u problemen heeft met of vragen over uw computer, tablet of smartphone. Ga met uw webbrowser (Google Chrome, Firefox, Safari of de nieuwste Edge browser van Windows 10) naar https://meet.jit.si/senwebbleiswijk. U maakt dan contact met vrijwilligers van SeniorWeb via beeldbellen met Jitsi Meet. Op een tablet of smartphone heeft u de Jitsi Meet app nodig. Na installatie van de app moet u de naam van de virtuele ontmoetingsruimte “senwebbleiswijk” ingeven. Dit virtuele inloopspreekuur is vanaf 3 september wekelijks op donderdag geopend van 13.30 tot 15.00 uur.

Ondersteuning beeldbellen met Jitsi Meet

Iedereen die wil leren beeldbellen met Jitsi Meet of ondersteuning nodig heeft om een verbinding met het digitale inloopspreekuur tot stand te brengen kan zich via seniorweblansingerland@gmail.com aanmelden voor hulp. Jitsi Meet is een veilig en relatief eenvoudig alternatief voor al die andere meer bekende beeldbelprogramma’s zoals Zoom, Google Meet en Skype. Er is geen abonnement of registratie nodig. Jitsi Meet biedt de mogelijkheid om met meerdere personen binnen bijvoorbeeld de familie- of de vriendenkring tegelijkertijd contact te hebben. Dat kan met behulp van de computer maar ook met elk type tablet of smartphone. Ook handig als er een vergadering belegd moet worden door het bestuur van een organisatie als bijvoorbeeld een sportvereniging.