Lezing 'Ontpillen' door David van Bodegom

12 februari 2019, van 20:00 tot 21:30 | vestiging Pijnacker, Buurt & Zo

Kosten: Deelname gratis, aanmelden verplicht

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

David van Bodegom, verouderingswetenschapper en schrijver van Ontpillen, geeft tips voor het slikken van minder pillen. Hanneke van de Gevel, wethouder gezondheidszorg, opent de avond met een korte inleiding.

Let op: Lezing is uitverkocht!

Met zijn allen slikken we steeds meer pillen. Helaas bestaan er geen pillen zonder bijwerkingen. In zijn boek en lezing helpt arts David van Bodegom ons om te ‘ontpillen’. Hij helpt je je lijf beter te begrijpen en laat zien hoe je door aanpassing van je leefstijl minder pillen kunt slikken en langer gezond blijft. Bij het stoppen met voorgeschreven pillen moet je wel altijd overleggen met je arts.

Als verouderingswetenschapper werkt David bij Leyden Academy. Ook is hij universitair docent bij het LUMC en begeleidt hij verschillende promovendi op het gebied van gezond en vitaal verouderen, en de kosten van ouderenzorg. Hij schreef de roman ‘Nood breekt wet’ en met Rudi Westendorp de bestseller ‘Oud worden in de praktijk’. Zijn boek ‘Ontpillen’ heeft landelijk veel belangstelling gekregen.

De presentatie van David is op 12 februari, inloop 19.30 uur, start 20,00 uur bij onze vestiging in Pijnacker. Deze lezing wordt aangeboden door ouderenbonden PCOB en KBO in samenwerking met de Bibliotheek Oostland. Deelname is gratis, aanmelden verplicht:

 • Ontpillen

  David van Bodegom

  De auteur laat zien hoe medicijngebruik voor een aantal veelvoorkomende gezondheidsklachten kan verminderen door eenvoudige aanpassingen in de leefstijl.

  Non-Fictie, Non-Fictie

  Nederlands, 335 pagina's, Uitgeverij Atlas Contact, Amsterdam, 2018

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Ontpillen