Programmeerworkshop voor kinderen

19 februari 2020, van 13:30 tot 16:30 | CulturA & Zo

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

In 't Lab van Bibliotheek Oostland in CulturA & Zo verzorgt de Tinker Club regelmatig gratis workshops om iedereen de kans te geven kennis te maken met programmeren en de creatieve mogelijkheden van onder andere de micro:bit.

Ga aan de slag met een toverstaf met een micro:bit erop om van afstand een kikker op je computerscherm "om te toveren" in een ander figuurtje, maak een tekenprogramma met de micro:bit en misschien kun je ook wel een game maken die je kunt besturen met de micro:bit.

De workshop Scratch & micro:bit is zowel geschikt voor beginners op programmeergebied (vanaf groep 5) als voor kinderen die al ervaring hebben met Scratch of de micro:bit maar deze nog niet samen gebruikt hebben.

Tijdens de workshop worden ook een aantal spellen gedemonstreerd. Zo kun je zien wat er allemaal mogelijk is als je Scratch en de micro:bit aan elkaar koppelt. Speel bijvoorbeeld een spel waarbij je hartjes moet vangen in een oceaan zonder dat je een schoen op je kopt krijgt. Of laat een Taco Wizard zo snel mogelijk diamanten verzamelen.

De workshop vindt plaats in 't Lab op de eerste verdieping van CulturA & Zo in de Dorpstraat in Nootdorp en je bent welkom tussen 13.30 en 16.30 uur. Als het erg druk is, kan het zijn dat je even moet wachten voor je aan de beurt bent.

Met dank aan Bibliotheek Oostland voor het gratis beschikbaar stellen van ruimte voor deze workshop.