Pijnacker: Literaire lunch met Ingmar Heytze en lokale dichters in de Poëzieweek

27 januari 2018, van 12:30 tot 15:00 | Buurt & Zo, Prins Hendrikstraat 28, Pijnacker

Kosten: € 10,00 voor niet-leden, € 7,50 voor leden van de bibliotheek

Tijdens een heerlijke lunch in Buurt & Zo in Pijnacker treedt zaterdag 27 januari tussen 12.30 en 15.00 uur de bekende dichter Ingmar Heytze op samen met de Oostlandse dichters Willem de Vreede, Mark Boninsegna en Arie van Driel. Dit alles ter gelegenheid van de Landelijke Poëzieweek

Heytze begon op 15-jarige leeftijd met dichten. Hij studeerde Algemene Letteren in zijn geboortestad Utrecht. In 1997 debuteerde bij met De allesvrezer. Op 5 februari 2009 is Heytze benoemd tot eerste officiële Utrechtse stadsdichter. Zijn gedichten over de stad werden gebundeld in Utrecht voor beginners & gevorderden.

Verder maakte hij furore als columnist en presentator. Het kostte hem tien jaar om de wereld ervan te overtuigen dat hij een reisfobie had en daarna nog eens tien jaar om uit te leggen dat hij inmiddels is genezen. Hierover schreef hij Scooterdagboek.

Momenteel werkt Ingmar Heytze aan een nieuwe dichtbundel, die eind 2018 zal verschijnen. Tot en met maart 2018 is hij met Hans Dorrestijn en Vrouwkje Tuinman op theatertournee met de voorstelling Neurosen en andere hobby’s. Een cabaret programma vol muziek, liedjes, samenspraak en poëzie: een louterende sessie vol alledaagse waanzin, wanhoop en zelfoverwinning.

Plaats: Buurt & Zo, Prins Hendrikstraat 28, Pijnacker
Kosten: €10,00 voor niet-leden, €7,50 voor leden van de Bibliotheek

naar kaartverkoop