Pijnacker: Lezing Rosita Steenbeek

22 september 2018 | vestiging Pijnacker

Kosten: gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijfster Rosita Steenbeek bezoekt op zaterdag 22 september de vestiging Pijnacker. Aansluitend aan de Open Dag van Buurt & Zo houdt zij om 14.00 uur haar eerste lezing over haar nieuwste boek, dat op 20 september uitkomt. ‘Wie is mijn naaste’ gaat over de vluchtelingenopvang in Italië en wordt daarmee een zeer actueel boek. Na de lezing is er gelegenheid om een boek door de schrijfster te laten signeren.

De lezing is georganiseerd door het Rode Kruis, afdeling Pijnacker-Nootdorp, Boekhandel van Atten en de Bibliotheek Oostland. De toegang is gratis. U moet zich wel voor de lezing aanmelden via n.vaneck@bibliotheekoostland.nl of in de vestiging Pijnacker.
Rosita Steenbeek schreef voor de Maand van de Spiritualiteit 2017 een essay over compassie: ‘Heb uw vijanden lief’. Hierin speelt de vluchtelingenopvang op Sicilië al een hoofdrol. Ook in haar nieuwe boek is dit het hoofdthema.

Rosita Steenbeek publiceerde in 1994 haar eerste boek: De laatste vrouw met Rome en Sicilië als decor. Na haar doctoraal in de Nederlandse taal- en letterkunde.was Rosita naar Rome vertrokken om een carrière in de filmwereld na te streven. Naast haar acteerwerk in film- en televisieproducties, schreef ze artikelen voor o.a. Vrij Nederland en vertaalde boeken uit het Italiaans van moderne Italiaanse schrijvers. Na de publicatie van haar eerste boek werd ze fulltime schrijfster. Er volgden vele romans en ook meerdere boeken over Rome, de stad waar ze nog steeds het grootste deel van het jaar woont: Thuis in Rome, Terug in Rome en Parels van Rome’. Haar laatste bestseller was Rose, een roman over het bewogen levensverhaal van haar grootmoeder Rose en de lotgevallen van haar joodse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog