Pijnacker: Open Dag Buurt & Zo

22 september 2018, van 12:00 tot 14:00 | Buurt & Zo

Kosten: Gratis toegang (voor de lezing van Rosita Steenbeek is aanmelding gewenst)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op zaterdag 22 september staan de deuren van het sociaal cultureel centrum Buurt & Zo tussen 10.00-14.00 uur in Pijnacker wagenwijd open om iedereen te laten zien en ervaren waar Buurt & Zo voor staat.

Tussen 10.00 en 14.00 uur is er heel veel te doen in Buurt & Zo, ook wel de ontmoetingsplek bij uitstek genoemd in Pijnacker. Sinds de start in 2015 is Buurt & Zo een begrip geworden: “Het opzetten van Buurt & Zo is een logische stap geweest in de ontwikkeling van de dienstverlening van Bibliotheek Oostland. Ontmoeting is en blijft immers een zeer belangrijke functie van de bibliotheek. Daarnaast speelt Bibliotheek Oostland een grote rol bij het faciliteren, ondersteunen en verbinden van initiatieven vanuit de samenleving”, vertelt Carla Holland, verantwoordelijk voor de Pijnackerse vestiging van Bibliotheek Oostland en Buurt & Zo.

Muziekmaken
Tijdens deze Open Dag, die vanzelfsprekend samenvalt met Burendag, laten gebruikers van Buurt & Zo zien wat er dagelijks te doen is. Zo geeft Suzan Vermeer van Symfonisch Blaasorkest Excelsior om 11.00 uur en om 13.00 uur een muziekworkshop voor kinderen. Ook liggen er allerlei muziekinstrumenten klaar om eens uit te proberen.

Voorlezen en spelen
Karlien van Bijnen laat zien hoe het Taalcafé in zijn werk gaat en natuurlijk zal er voorgelezen worden. Speelotheek Harlekino geeft uitleg over het uitlenen van speelgoed en er kan naar hartenlust gespeeld worden. Het Rode Kruis schenkt gratis koffie, thee en limonade en verkoopt spulletjes die tijdens de soos zijn gemaakt.

Gezellige buurt
Buurt & Zo laat op zaterdag 22 september zien het warm sociaal kloppend hart te zijn in Pijnacker. Iedereen is welkom, boekenwurmen, koffiedrinkers, knutselaars, speelkameraadjes creatievelingen, vragenstellers en luisteraars. Want de buurt, dat ben je zelf, kom eens binnen en maak kennis met de buren in de buurt. Waar? Natuurlijk in Buurt & Zo aan de Julianalaan en de Prins Hendrikstraat in Pijnacker.

Rosita Steenbeek
Om 14.00 uur zal de bekende schrijfster Rosita Steenbeek een lezing geven waarin haar laatste boek centraal staat. Hoofdthema in haar laatste boek, ‘Wie is mijn naaste’, is de vluchtelingenopvang in Italië. Deze lezing wordt mede mogelijk gemaakt door het Rode Kruis, afdeling Pijnacker-Nootdorp, Boekhandel van Atten en Bibliotheek Oostland. De toegang is gratis, maar aanmelding is gewenst. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om een boek door Rosita Steenbeek te laten signeren.

Aanmelden voor de lezing van Rosita Steenbeek kan via n.vaneck@bibliotheekoostland.nl