Bergschenhoek: Ontmoet! aan de Lonkende Leestafel

22 november 2018, van 14:00 tot 16:00 | vestiging Bergschenhoek, Ontmoet!

Kosten: Eenmalig € 8,- voor deelname aan de leesclub, bij de andere activiteiten is deelname gratis.

De Lonkende Leestafel brengt mensen met hun interesses samen, stimuleert het lezen en laat kennis maken met verschillende onderwerpen waarover met elkaar gesproken wordt.

Bibliotheek Oostland is een van de organisaties die gehuisvest zijn in Ontmoet! in De Stander. Dé nieuwe plek in Bergschenhoek om eens vaker binnen te lopen, een boek te lenen, een tijdschrift te lezen, ontspannen een kopje koffie te drinken en nieuwe mensen te ontmoeten!

De Lonkende Leestafel brengt op de 3e en 4e donderdagmiddag van de maand mensen met hun interesses samen, stimuleert het lezen en laat kennis maken met elkaar en met verschillende onderwerpen waarover met elkaar gesproken wordt. Verschillende sprekers vertellen met veel passie over het thema van de week

Thema middag: 'Slechtziendheid en hulpmiddelen'

Op donderdagmiddag 22 november geeft Esther Oosterbos van Koninklijke Visio in Ontmoet! in Bergschenhoek voorlichting over slechtziendheid en hulpmiddelen die het dagelijks leven makkelijker maken voor mensen met een verminderd gezichtsvermogen. Ook voor het kunnen blijven lezen en genieten van verhalen zijn verschillende oplossingen voorhanden. De bezoekers kunnen de diverse hulpmiddelen deze middag zelf uitproberen en vragen stellen aan de aanwezige deskundigen.

Koninklijke Visio is het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Esther Oosterbos vertelt wat slechtziendheid is en laat de aanwezigen ook enigszins ervaren welke vormen van slechtziendheid veel voorkomen. Joke van de Ree, Ambassadeur van Passend Lezen, is deze middag ook aanwezig om wat van haar eigen ervaringen als slechtziende te delen en te vertellen welke hulpmiddelen er allemaal zijn.
Wanneer bijvoorbeeld het aflezen van de klok of uw horloge niet meer gaat, bestaat er een horloge met beter contrast of een wekker die de tijd tegen u zegt. Daarnaast zijn er tal van andere handige aangepaste spelletjes, telefoons of hulpmiddelen voor in de keuken. U kunt de hulpmiddelen ook bekijken tijdens deze bijeenkomst.

Nelleke van Eck vertelt kort over welke mogelijkheden de Bibliotheek Oostland biedt om te kunnen blijven lezen en genieten van boeken. Dit varieert van eenvoudige hulpmiddelen zoals een leesliniaal tot luisterlezen met de computer of daisy speler via de Bibliotheekservice Passend Lezen.