Ontmoet! aan de Lonkende Leestafel

28 februari 2019, van 14:00 tot 16:00 | vestiging Bergschenhoek, Ontmoet!

Kosten: Eenmalig € 8,- voor deelname aan de leesclub, bij de andere activiteiten is deelname gratis.

De Lonkende Leestafel brengt mensen met hun interesses samen, stimuleert het lezen en laat kennis maken met verschillende onderwerpen waarover met elkaar gesproken wordt.

Bibliotheek Oostland is een van de organisaties die gehuisvest zijn in Ontmoet! in De Stander. Dé nieuwe plek in Bergschenhoek om eens vaker binnen te lopen, een boek te lenen, een tijdschrift te lezen, ontspannen een kopje koffie te drinken en nieuwe mensen te ontmoeten!

De Lonkende Leestafel brengt op de 3e en 4e donderdagmiddag van de maand mensen met hun interesses samen, stimuleert het lezen en laat kennis maken met elkaar en met verschillende onderwerpen waarover met elkaar gesproken wordt. Verschillende sprekers vertellen met veel passie over het thema van de week

Lezing 'Natuur in de buurt'

Henk Starink van Natuur- en Vogelwacht Rotta vertelt over de natuur in de regio. Ondanks de verstedelijking in de Randstad zijn er in de nabije omgeving van Lansingerland toch nog veel prachtige dieren, dag- en nachtvlinders, vogels, planten en paddenstoelen te vinden. Doe inspiratie op voor ontdekkingstochten in het voorjaar tijdens deze interactieve lezing met veel foto’s en gelegenheid om vragen te stellen. Deelname is gratis.

Natuur- en Vogelwacht Rotta is een actieve, bruisende natuurbeschermings-vereniging werkzaam in het Recreatiegebied Rottemeren en de gemeenten Zuidplas, Lansingerland en Rotterdam. De meer dan 700 leden zijn op velerlei terreinen in, voor en met de natuur bezig. Rotta organiseeert maandelijks ledenavonden, themamiddagen, natuurbelevings-middagen voor de jeugd van 7-12 jaar, jongerenavonden voor jonge natuurliefhebbers vanaf 13 jaar, excursies, wandelingen en nog veel meer. De inventarisatie van de flora en fauna in het werkgebied is een belangrijke activiteit van de vereniging. Rotta doet onderzoek aan onder meer: zoogdieren, dag- en nachtvlinders, vogels, planten en paddenstoelen. Tevens onderhouden de leden ook een aantal voor de natuur waardevolle terreinen in Recreatiegebied Rottemeren. Daarnaast is Natuur- en Vogelwacht Rotta een gewaardeerde gesprekspartner voor diverse (semi-) overheden op het gebied van ruimtelijke ordening en onderhoud en beheer van terreinen. Zonder daarbij concessies te doen aan de eigen visie en mening.Meer informatie: www. rotta-natuur.nl

Foto Porselein Hoen: Chris van Rijswijk.