Bergschenhoek: Ontmoet! aan de Lonkende Leestafel

17 mei 2018, van 14:00 tot 16:00 | Sociaal café Ontmoet!

Kosten: Eenmalig €8,- voor deelname aan de leesclub, bij de andere activiteiten is deelname gratis.

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

De Lonkende Leestafel brengt mensen met hun interesses samen, stimuleert het lezen en laat kennis maken met verschillende onderwerpen waarover met elkaar gesproken wordt.

Bibliotheek Oostland is een van de organisaties die gehuisvest zijn in sociaal café Ontmoet! in De Stander. Dé nieuwe plek in Bergschenhoek om eens vaker binnen te lopen, een boek te lenen, een tijdschrift te lezen, ontspannen een kopje koffie te drinken en nieuwe mensen te ontmoeten!

Iedere derde en vierde donderdag van de maand van 14.00 – 16.00 uur organiseert de Bibliotheek Oostland in het sociaal café Ontmoet! een nieuwe activiteit: de Lonkende Leestafel.

De Lonkende Leestafel brengt op de 3e en 4e donderdagmiddag van de maand mensen met hun interesses samen, stimuleert het lezen en laat kennis maken met elkaar en met verschillende onderwerpen waarover met elkaar gesproken wordt. Verschillende sprekers vertellen met veel passie over het thema van de week.

Op 17 mei zijn Ton Buurman en Herman Moes van de Historische Vereniging "den Berchsen hoeck" aanwezig in Ontmoet! om verhalen uit te wisselen hoe Bergschenhoek vroeger was. Op een groot TV scherm worden oude foto’s vertoond en wordt verteld over de geschiedenis van het Polderhuis in Bergschenhoek. Iedereen kan binnen lopen tussen 14.00 – 16.00 uur om mee te kijken en mee te praten.

Het Polderhuis is een Rijksmonument en kent een geschiedenis van meer dan 100 jaar. Het werd in 1906 gebouwd voor de Polder Bleiswijk c.a. Deze middag vertellen de heren Buurman en Moes over de bouw van het Polderhuis, de polder eromheen, de bemaling, de droogmaking en kunnen door de bezoekers verhalen worden gedeeld.

De Lonkende Leestafel is deze middag gevuld met boeken over de geschiedenis van Bergschenhoek. De middag is vrij toegankelijk, alleen de koffie of thee is voor uw eigen rekening.