Dichter bij CulturA

9 augustus 2020, van 14:00 tot 16:00 | vestiging Nootdorp, CulturA & Zo.

Kosten: 5 Euro

Onze vestiging in Nootdorp, het schitterende CulturA & Zo is het perfecte decor voor een interessante ontmoeting tussen bekende en onbekende dichters en een optreden van De Troubadours.

Op het podium verzorgen zij tussen 14.00 uur en 16.00 uur een uniek programma. Daarin komen diverse vormen van de dichtkunst aan bod. De Troubadours verzorgen de muzikale omlijsting. De middag wordt geleid door Jeroen den Harder.

Met voordrachten van Arie van Driel (Oppa en andere gedichten), Gerard van de Schootbrugge, Cora van der Lee en Rianne Sie en Jeroen den Harder.

De Troubadours, bestaande uit Frans Lodewijk en Marcus Mulder, spelen al 11 jaar samen. Kenmerkend voor hun optreden is de wijze waarop zij tekst en muziek presenteren en je laten genieten van mooie en indringende Nederlandstalige luisterliederen met een verhaal. Het repertoire bestaat uit door Frans zelfgeschreven muziek op teksten van diverse dichters en bestaande Nederlandse muziekstukken. soundcloud.com/de-troubadours

Rianne Sie

Opgegroeid in Bergschenhoek, maar nu woonachtig in Alphen aan den Rijn. Rianne schrijft gedichten om haar hoofd leeg te kunnen maken. Dichten werkt als een uitlaatklep voor haar emoties. Over haar schrijfstijl zegt zij het volgende: "Mijn dichtstijl is vaak kort en krachtig, vol emotie. Onderschat de kracht van woorden niet."

Arie van Driel

Arie schrijft gedichten over wat hem bezighoudt, over wat hem overkomt en over de mensen in zijn omgeving. Arie zegt hierover: "Het zijn in principe niet de meest vrolijke gedichten. Al verdwijnt de snik langzaam maar zeker, en komt de glimlach beetje bij beetje aan de oppervlakte drijven".
Hij debuteerde in 1979 als schrijver met de ondeugend getinte verhalenbundel Blote Bovenarmen. Na 34 jaar als journalist voor het Algemeen Dagblad de wereld te hebben overgereisd, koos hij in 2010 definitief voor het schrijversvak. Sindsdien schreef hij zeven boeken (waaronder de feelgood roman Vlinder en het spannende Club Vlinder) en tal van korte verhalen.
Is naast auteur gelegenheidsdichter.
Als sportverslaggever bezocht hij wereld- en Europese kampioenschappen, Olympische Spelen, de Ronde van Frankrijk en Europa Cup- en Champions League wedstrijden.
Als showbizzredacteur interviewde hij onder anderen Michael en Janet Jackson, Britney Spears, Robbie Williams, Joe Cocker en Tina Turner.