Berkel: Mamacafé en babygebaren

14 november 2018, van 10:00 tot 12:00 | vestiging Berkel en Rodenrijs

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Ontmoeten én leren hoe je met babygebaren het brabbelen van je kinderen kan ondertitelen. Woensdag 14 november kan je het allebei, bij het Mamacafé Lansingerland in de Bibliotheek Oostland in Berkel en Rodenrijs. Ilona van Gebarenstem komt deze ochtend speciaal langs. Leer ook een paar basisgebaren en doe mee met de kinderliedjes met gebaren. Ervaar het gemak en het plezier van babygebaren!

Babygebaren, zo werkt het 
Voordat je baby kan praten, kun je al met hem communiceren door middel van gebarentaal. Handig als je er bijvoorbeeld maar niet achter komt waarom hij blijft huilen. Wat is babygebarentaal precies, hoe werkt het en wat levert het op?

Wat is babygebarentaal? 
In Amerika is communiceren met je baby door middel van gebaren al jaren populair. Babygebaren is het toevoegen van gebaren (uit de Nederlandse Gebarentaal) aan de gesproken taal. Je blijft dus gewoon praten met je baby zoals je altijd doet, alleen maak je er gebaren bij.

Net als bij gesproken taal leert je baby deze gebarentaal door jou na te doen. Door middel van babygebaren kan je kind, voordat hij (goed) kan praten, met je delen wat hij voelt of ziet, of waar hij behoefte aan heeft.

Voordelen babygebaren 
Het communiceren door middel van gebaren kan frustraties bij de ouders en de baby verminderen, omdat jullie elkaar sneller begrijpen. Als er iets aan de hand is, kan je baby je dat met gebaren vertellen. Daarnaast is het ook gewoon leuk om te doen.

Uit Amerikaans onderzoek is bovendien gebleken dat babygebarentaal de taalontwikkeling van kinderen stimuleert. Ook schijnen baby’s minder vaak te
huilen, omdat ze beter worden begrepen. Je baby wil graag laten weten waar hij behoefte aan heeft, en door middel van gebaren geef je hem een manier om dat te doen. (bron Ouders van Nu)

 zie ook: www.gebarenstem.nl