'Van verhalen om je heen naar verhalen in jezelf'

21 februari 2019, van 14:00 tot 16:00 | vestiging Bergschenhoek, Ontmoet!

Kosten: Gratis toegang

Op 21 februari geeft Eveline van Dongen een lezing over de kracht van helende verhalen. Dit is een activiteit in de Maand van de Spiritualiteit. Verhalen zijn nog steeds heel actueel als het gaat om verbinden en versterken. Ontdek de kracht van verhalen om je heen en de verhalen in jezelf. Hoe kun je zelf de verhalen in en om jou heen herkennen? Dat wordt duidelijk tijdens deze interactieve lezing over het systemisch werken met helende verhalen door Eveline, van de praktijk InnerTreasure.

Dit is een onderdeel van de Lonkende Leestafel, die twee maal per maand georganiseerd wordt door Bibliotheek Oostland. Deelname is gratis!

Al eeuwen lang worden verhalen in de vorm van sprookjes, mythen en sagen gebruikt om wijze levenslessen van generatie tot generatie over te brengen. Van samenkomsten rondom een kampvuur tot gesprekken aan de keukentafel. Verhalen zijn nog steeds heel actueel als het gaat om verbinden en versterken. Toch wordt tegenwoordig storytelling vooral nog gebruikt om te verkopen en is het verworden tot een marketing instrument. En dat is een groot gemis voor onze spirituele ontwikkeling. Want juist door bewust te worden van de levensverhalen om ons heen en de verhalen in onszelf, door er aandacht aan te geven en ze te delen, kunnen wij ons niet alleen met elkaar, maar vooral ook met onszelf verbinden. Zodra we onze levenservaringen om kunnen zetten in krachtige verhalen, zullen zij ons hart kunnen dragen in plaats van belemmeren. Door bewust te worden van het systeem van verhalen waarvan wij deel uitmaken, kunnen wij met veel meer aandacht liefdevol in het nu aanwezig zijn.

meer info: www.innertreasure.nl