Cursus Lang Leve Kunst Lansingerland!

26 mei 2023, van 09:00 tot 12:00 | bestiging Bleiswijk, 't Web

Kosten: 120 euro | Actiefpas Lansingerland houders krijgen 10% korting

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Fotograferen, beeldhouwen, schilderen en woordkunst; tijdens de cursus ‘Lang Leve Kunst Lansingerland!’ krijgen inwoners in de leeftijdscategorie 65+ de kans om het allemaal eens te proberen.

De cursus wordt georganiseerd om ouderen te enthousiasmeren om zelf kunst te beoefenen en hen door middel van kunst in verbinding met elkaar te brengen. Inwoners uit Lansingerland die graag creatief bezig willen zijn kunnen zich weer inschrijven voor de komende cursusreeks die op vrijdag 26 mei begint. Kennis van of ervaring met het maken van kunst is niet nodig.

Voor de cursus had ik nooit foto´s gemaakt en had ik ook nooit het idee om dat te gaan doen. Door de cursus is dat veranderd. Er ging een wereld voor me open!

— oud-deelnemer

‘Lang Leve Kunst Lansingerland!’ is bedoeld voor inwoners van Lansingerland van 65 jaar en ouder. Zij zijn van harte welkom om zelfstandig, of samen met hun mantelzorger of partner deel te nemen aan deze cursus van acht bijeenkomsten. Door de combinatie van kunst kijken én kunst creëren maken ze contact met elkaar en zichzelf.

Er was altijd een prettige sfeer en het was fijn om in contact te komen met mensen buiten mijn eigen kring.

— oud-deelnemer

Kunst kijken

Kunstkijkdocent Yvonne Peschier begeleidt deelnemers in een creatief proces naar mooie ontdekkingen. Hoe kijk je naar kunst en wat spreekt je aan? Geïnspireerd door het kunst kijken gaan de deelnemers daarna zelf aan de slag. Onder leiding van vier kunstenaars maken cursisten hun eigen kunstwerken. Het kan zomaar gebeuren dat je een verborgen talent ontdekt! Of dat de cursus je in contact brengt met een kunstmaatje waarmee je samen een museum kunt bezoeken. “Ik zag de deelnemers genieten van het samen ontdekken door het kunst kijken en kunst maken. De opbouw van het kijken en maken zorgde voor inspiratie en gaf ook vertrouwen te ontdekken en grenzen te verleggen” vertelt Yvonne Peschier, docent kunst kijken over de vorige cursus.

Na de acht lessen zijn er nog terugkomdagen in vestigingen van Bibliotheek Oostland waar cursisten zich voor aan kunnen melden. Ter afsluiting is er in september een expositie in het gemeentehuis, waar de gemaakte kunstwerken tentoon worden gesteld.

Wat een veelzijdige cursus! De combinatie tussen kijken en doen was leuk. Ik heb geleerd om anders naar dingen te kijken.

— Oud-deelnemer

Praktische informatie

De cursus bestaat uit acht vrijdagochtenden (26 mei t/m 14 juli) van 09:00 – 12:00 uur in Bibliotheek Oostland locatie ’t Web in Bleiswijk.

De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door het Lang Leve Kunst fonds, gemeente Lansingerland, Lansingerland Beweegt en Bibliotheek Oostland. Aan deelnemers wordt een eigen bijdrage van 120 euro gevraagd. Er kunnen maximaal twintig deelnemers meedoen.

Actiefpas Lansingerland houders krijgen 10% korting

Kaartverkoop

Kaartjes zijn ook te koop in de vestigingen van Bibliotheek Oostland

Ik zag de deelnemers genieten van het samen ontdekken door het kunst kijken en kunst maken. De opbouw van het kijken en maken zorgde voor inspiratie en gaf ook vertrouwen te ontdekken en grenzen te verleggen.

— Yvonne Peschier, docent kunst kijken