Ilja Leonard Pfeijffer: “live vanuit Genua”

13 april 2021, van 20:00 tot 21:15

Kosten: Niet-leden 6,50 euro / Leden 5,00 euro

Samen met interviewer Frénk van der Linden horen we wat Ilja in deze tijd bezighoudt. Via zijn boeken Quarantaine, dagboek in tijden van besmetting en Grand Hotel Europa, zal worden ingegaan op wat hem heeft bewogen deze boeken te schrijven. Wat heeft het hem gebracht? En hoe bijzonder is het dat Grand Hotel Europa, een boek over liefde in tijden van massatoerisme, Europese identiteit, nostalgie en het einde van een tijdperk, juist nu in deze tijd weer zeer actueel is?

De thema’s die we gaan bespreken met Ilja willen we ook graag grotendeels aan jullie overlaten. Stuur ons dus vooraf al je vragen al toe, en wij zullen ervoor zorgen dat ze op 13 april beantwoord worden. Uiteraard zal op de avond zelf ook een mogelijkheid zijn voor vragen middels de chat.

Foto Ilja Leonard Pfeijffer: Stephan Vanfleteren

Over Ilja Leonard Pfeijffer

Ilja is in 1968 geboren in Rijswijk. Hij studeerde klassieke letteren aan de Leidse Universiteit waar hij in 1996 promoveerde op een proefschrift over de archaïsch Griekse dichter Pindarus en tot 2004 werkzaam was als onderzoeker en docent Oud Grieks. In 2008 vestigde hij zich in Genua, waar hij tot op de dag van vandaag woont en werkt. Als dichter en schrijver heeft hij zich onderscheiden in zo goed als alle denkbare genres en behoort tot de meest gelauwerde auteurs van de hedendaagse literatuur. Hij heeft meer dan veertig titels op zijn naam, waaronder romans, poëzie, korte verhalen, toneelteksten, wetenschappelijke studies en essays. Momenteel werkt hij aan nieuw werk voor toneel en aan een tweede bundel Idyllen.

Over Frénk van der Linden

Frénk van der Linden (63), freelance journalist, schrijft voor de Volkskrant, is presentator van het NTR-radioprogramma Kunststof en maakt tv-documentaires voor oproepen als KRO-NCRV, Max en BNN/VARA. Hij publiceerde sinds eind jaren zeventig talloze interviews en reportages. ‘Schoolvoorbeelden van prestaties op zeer hoog niveau’, oordeelde de jurt die hem de Prijs voor de Nederlandse Dagbladjournalistiek toekende voor vraaggesprekken in NRC Handelsblad. Naast zijn werk in de media leidt Frénk debatten en congressen.

Schuif op dinsdag 13 april om 20.00 uur aan bij deze ontmoeting die georganiseerd wordt door de Bibliotheek Bollenstreek, de Bibliotheek Oostland en de Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar.

e-books

Digitale luisterboeken

• Quarantaine

Ilja Leonard Pfeijffer

Een uniek dagelijks verslag van de ontwrichtende gevolgen van het SARS-COV-2-virus , dat zich weliswaar mondiaal verspreidde maar keihard toesloeg in Noord-Italië, waar Pfeijffer woont.

Bekijk details van Quarantaine

• Grand Hotel Europa

Ilja Leonard Pfeijffer

Liefde in tijden van massatoerisme. De nieuwe grote roman van Ilja Leonard Pfeijffer.

Bekijk details van Grand Hotel Europa

• Idyllen

Ilja Leonard Pfeijffer

Een vloedgolf van zilte vragen en zwarte conclusies die zwelt als de zee bij nacht, terwijl de verlaten sloepen kraken in de haven en netten van vissers huilen. Pfeijffer dicht als niemand ooit tevoren.

Bekijk details van Idyllen

• Peachez, een romance

Ilja Leonard Pfeijffer

Peachez, een romance' is het met spanning opgebouwde en vermakelijke verhaal van een liefde in tijden van internet.

Luisterboek (digitaal)

Bekijk details van Peachez, een romance

Winnaar Libris Literatuur Prijs 2014

Ilja Leonard Pfeijffer

Een schrijver doet per brief aan een vriend verslag van zijn uitbundige leven in de Italiaanse stad Genua.

Gedrukt boek

E-book

Ilja Leonard Pfeijffer

Deze grote roman is een monument voor een stad zoals er maar één is: Genua, La Superba. Maar behalve een roman over een labyrintische stad, is het ook een liefdesverhaal dat tragisch eindigt.