Lezing: ‘Pijnacker uit de hoogte’

12 september 2019, 20:00 | Vestiging Pijnacker, Buurt & Zo

Kosten: Leden gratis / Niet-leden € 5,-

Heeft u Pijnacker wel eens kunnen bekijken vanuit een helikopter, zeppelin of vanaf één van de kerktorens?

Zo niet dan kunt u Pijnacker alsnog in Madurodam-formaat tijdens de volgende lezing bewonderen. U zult zien hoe de nieuwe wijken er van bovenaf uitzien en u verbazen hoe Pijnacker uit zijn jasje groeit. Uiteraard beloven wij dat u na de lezing weer op beide benen huiswaarts kunt keren.

Over hetzelfde onderwerp ‘Pijnacker vanuit de hoogte’, kunt u vanaf 9 september 2019 in de vestiging Pijnacker, Buurt & Zo van de Bibliotheek Oostland een nieuwe tentoonstelling bezichtigen, die de medewerkers van het Historisch Informatie Punt (HIP) weer met grote zorg hebben samengesteld.

Heeft u foto’s of voorwerpen die te maken hebben met Pijnacker of gebruiksvoorwerpen uit de Nederlandse geschiedenis en wilt u deze delen met anderen? U kunt ze dan in bruikleen aan ons afstaan. Hiervoor kunt u contact opnemen met Mieke van der Kuij, tel. 015-3694662 of e-mail: m.vanderkuij@telfort.nl

De Hippers zijn iedere zaterdagochtend van 11.00-13.00 uur in de bibliotheek aanwezig om uw vragen te beantwoorden, voorwerpen of foto’s in ontvangst te nemen of om met u van gedachten te wisselen over de geschiedenis van Pijnacker. Kom gerust eens langs!

Voor nadere informatie over onze lezingen en andere activiteiten kunt u contact opnemen met het bestuur van Het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker. Kijk hiervoor op www.hgop-pijnacker.nl.