Lezing ‘Openbaar vervoer in en om Pijnacker'

9 mei 2019, 20:00 | Vestiging Pijnacker, Buurt & Zo

Kosten: Leden gratis / Niet-leden € 5,-

De komende lezing die verzorgt wordt door de Hippers heeft als onderwerp ‘Openbaar vervoer in en om Pijnacker’, waarbij het accent zal liggen op de Hofpleinlijn. Wat kunt u op deze avond verwachten: verhalen en foto’s over het openbaar vervoer per trekschuit, de paardenomnibus, buurtbus en natuurlijk de Hofpleintrein.

Over hetzelfde onderwerp ‘Openbaar vervoer in en om Pijnacker’, kunt u vanaf 6 mei 2019 in de vestiging Pijn-acker van de Bibliotheek Oostland een nieuwe tentoonstelling bezichtigen, die de medewerkers van het Historisch Informatie Punt (HIP) weer met grote zorg hebben samengesteld. U kunt op het informatiebord van de Spoorwegen komen kijken hoe laat de Hofpleintrein vanaf Pijnacker vertrekt, de maquette van het station Pijnacker met weemoed bewonderen en de prachtige miniatuur treintjes van de Hofpleintrein bezichtigen.

Heeft u foto’s of voorwerpen die te maken hebben met Pijnacker of gebruiksvoorwerpen uit de Nederlandse geschiedenis en wilt u deze delen met anderen? U kunt ze dan in bruikleen aan ons afstaan. Hiervoor kunt u contact opnemen met Mieke van der Kuij, tel. 015-3694662 of e-mail: m.vanderkuij@telfort.nl

De Hippers zijn iedere zaterdagochtend van 11.00-13.00 uur in de bibliotheek aanwezig om uw vragen te beantwoorden, voorwerpen of foto’s in ontvangst te nemen of om met u van gedachten te wisselen over de geschiedenis van Pijnacker. Kom gerust eens langs!

Voor nadere informatie over onze lezingen en andere activiteiten kunt u contact opnemen met het bestuur van Het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker. Kijk hiervoor op www.hgop-pijnacker.nl.