Pijnacker: Lezing ‘Pijnacker per post’

17 januari 2019, 20:00 | Vestiging Pijnacker

Kosten: Leden gratis / Niet-leden € 5,-

In de eerste plaats willen wij u een gelukkig nieuwjaar toewensen met veel mooie historische lezingen. De eerste lezing wordt verzorgd door de Hippers en vindt plaats op donderdag 17 januari 2019 met als onderwerp ‘Pijnacker per post’.

Wat kunt u op deze avond verwachten: een scala aan weetjes over de post in het algemeen en post van en naar Pijnacker in het bijzonder met mooie plaatjes en al wat onze voorouders naar elkaar hebben geschreven. Het wordt een vrolijke avond. De Hippers hebben al heel wat afgelachen en voor u veel verzameld over alle kommer en kwel, vreugdevolle belevenissen, gelukwensen en de vele groeten die we naar elkaar stuurden.

Waarom beschreef men bij voorbeeld de voorzijde van ansichtkaarten? En waarom koos men ervoor onder de postzegel nog mededelingen te doen??? En hoe werden ansichtkaarten gekleurd lang voordat dit technisch mogelijk was.

De avond vindt plaats op donderdag 17 januari 2019 in de vestiging Pijnacker van de Bibliotheek Oostland, Julianalaan 47 in Pijnacker en begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Ook belangstellende niet-leden zijn van harte welkom (bijdrage 5 Euro).

Over hetzelfde onderwerp, Pijnacker per post, kunt u vanaf 14 januari 2019 in de vestiging Pijnacker van de Bibliotheek Oostland een nieuwe tentoonstelling bezichtigen, die de medewerkers van het Historisch Informatie Punt (HIP) weer met grote zorg hebben samengesteld.

Ten slotte nog dit. Heeft u foto’s of voorwerpen die te maken hebben met Pijnacker of gebruiksvoorwerpen uit de Nederlandse geschiedenis en wilt u deze delen met anderen? U kunt ze dan in bruikleen aan ons afstaan. Hiervoor kunt u contact opnemen met Mieke van der Kuij, tel. 015-3694662 of e-mail: m.vanderkuij@telfort.nl

De Hippers zijn iedere zaterdagochtend van 11.00-13.00 uur in de bibliotheek aanwezig om uw vragen te beantwoorden, voorwerpen of foto’s in ontvangst te nemen of om met u van gedachten te wisselen over de geschiedenis van Pijnacker. Kom gerust eens langs!

Voor nadere informatie over onze lezingen en andere activiteiten kunt u contact opnemen met het bestuur van Het Historisch Genootschap Oud-Pijnacker. Kijk hiervoor op www.hgop-pijnacker.nl.