Afvalcoaches Spreekuur

29 november 2022, van 10:00 tot 12:00 | vestiging Berkel en Rodenrijs

Kosten: Gratis toegang

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Heeft u vragen over het nieuwe afvalbeleid? Of wilt u graag meer tips over afval scheiden? Hiervoor kunt u terecht bij onze afvalcoaches. Zij staan u graag te woord en helpen u graag verder.

Op 25 maart 2021 heeft de gemeenteraad het nieuwe afvalbeleid “Van afval naar grondstof – op weg naar volledig circulair in 2050” vastgesteld. Inwoners van gemeente Lansingerland gaan per 1 januari 2023 naast een vast deel afvalstoffenheffing ook een variabel deel betalen. Dit variabele deel is afhankelijk van de hoeveelheid restafval die het huishouden in een jaar aanbiedt. Deze vorm van afvalstoffenheffing heet ook wel Diftar.

In het nieuwe beleid betaal je de afvalstoffenheffing voortaan in 2 delen, een basistarief dat voor alle inwoners gelijk is, en een variabel deel. Het variabele deel is afhankelijk van het aantal keren dat u uw restafval aanbiedt.

Een variabel deel dat afhankelijk is van het aantal keren dat u uw restafval aanbiedt.
In aanloop naar de invoering van het nieuwe afvalbeleid start de gemeente met de informatievoorziening en het gereedmaken van alle (inzamel)middelen. Een onderdeel daarvan is de inzet van Afvalcoaches die alle vragen die er maar te bedenken zijn op die gebied, kunnen beantwoorden.

Wilt u liever een persoonlijk gesprek? Dat kan door een mail te sturen naar:

afvalcoach@lansingerland.nl