Pijnacker: Filmavond 'Het Doet Zo Zeer'

27 november 2017, van 20:00 tot 22:00 | vestiging Pijnacker

Kosten: Gratis toegang, aanmelden verplicht

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijfster Heleen van Royen filmde gedurende een jaar hoe haar 84-jarige moeder door beginnende dementie van hulp afhankelijk raakt. Een intiem, bitterzoet portret met de nodige ups en downs dat zā€™n feelgood-waarde dankt aan de welbespraakte, op haar onafhankelijkheid gestelde moeder en de gevatte manier waarop moeder en dochter met elkaar communiceren.

In de film ā€œHet Doet Zo Zeerā€ schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed. 

De zaal is om 19.30 uur open, de film start om 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en vragen te stellen. 
Alzheimer Nederland afdeling DWO is ook aanwezig met een informatietafel.
Aanmelden is verplicht in verband met een minimum en maximum aantal deelnemers.

Aanmelden: Francis Bennis via info@mantelzorgpijnacker-nootdorp.nl of 06-22470217. Of bij de balie van de bibliotheek Pijnacker.