Bergschenhoek: Filmavond 'Het Doet Zo Zeer'

13 september 2017, van 19:30 tot 21:30 | Sociaal Café Ontmoet!

Kosten: Gratis toegang

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijfster Heleen van Royen filmde gedurende een jaar hoe haar 84-jarige moeder door beginnende dementie van hulp afhankelijk raakt. Een intiem, bitterzoet portret met de nodige ups en downs dat z’n feelgood-waarde dankt aan de welbespraakte, op haar onafhankelijkheid gestelde moeder en de gevatte manier waarop moeder en dochter met elkaar communiceren.

Woensdag 13 september vanaf 19.00 uur organiseert Welzijn Lansingerland een gratis filmavond voor mantelzorgers in Ontmoet!. In de film “Het Doet Zo Zeer” schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd. In een periode van ruim een jaar volgt ze haar moeder in alledaagse situaties en in de tocht langs artsen, zorginstellingen en klinieken. Moeilijke beslissingen over verhuizen, over euthanasie en kostbare momenten van samenzijn wisselen elkaar af. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven, met dank aan Heleens moeder, mevrouw Breed. 

De zaal is om 19.00 uur open, de film start om 19.30 uur. De avond eindigt om 21.30 uur. Een medewerkster van Bureau Mantelzorg is aanwezig om meer informatie te geven. Na afloop is er gelegenheid om na te praten en vragen te stellen. U kunt zich voor deze gratis avond aanmelden via Linda Jukema: lj@swsl.nl