Debat in de bibliotheek: Taal

19 september 2019, 20:00 | vestiging Berkel en Rodenrijs

Kosten: Gratis toegang

Een debat, dialoog, confrontatie of een gesprek. Het is maar hoe je het noemt. In een tijd van ongekende informatietoename via het internet vindt Bibliotheek Oostland het belangrijk ruimte te bieden voor verheldering en dialoog.

We grijpen complexe actuele thema’s aan om over in debat te gaan. Of je nu deskundige op het gebied bent, een duidelijke mening over het onderwerp hebt of gewoon nieuwsgierig bent: de avonden zijn zo ingericht dat iedereen er iets aan heeft. Bij zaken als gender, klimaatverandering en technologische ontwikkelingen is het belangrijk dat iedereen meedenkt en zijn mening kan laten horen.

Bibliotheek Oostland wil iedereen de gelegenheid geven om deel te nemen aan het maatschappelijke debat en biedt hiervoor graag een podium. Vanuit dat principe worden debatavonden georganiseerd waarin elke mening gehoord kan worden. We beginnen altijd bij de basis. We zullen bijvoorbeeld nooit beginnen over de regelgeving over een onderwerp zonder eerst te peilen welke aspecten de aanwezigen belangrijk vinden.

De eerste debatavond gaat over taal

Inloop 19:30, begin debat 20:00 uur

De wereld verandert en de taal verandert mee. Taal verbindt, maar kan ook leiden tot discussie en onbegrip. Debatteer mee over genderneutraal taalgebruik of de verandering van taal door onder andere WhatsApp. Moeten we allemaal dezelfde taal spreken om prettig samen kunnen te leven? Moeten asielzoekers vanaf dag één taalles krijgen? Praat mee op donderdag 19 september bij Bibliotheek Oostland, vestiging Berkel en Rodenrijs.