Bergschenhoek: Middag met de Historische Vereniging in Ontmoet!

17 mei 2018, van 14:00 tot 16:00 | Sociaal Café Ontmoet!

Kosten: Gratis toegang

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op 17 mei zijn Ton Buurman en Herman Moes van de Historische Vereniging ‘den Berchsen hoeck’ aanwezig in Ontmoet! om verhalen uit te wisselen hoe Bergschenhoek vroeger was.

Op een groot TV scherm worden oude foto’s vertoond en wordt verteld over de geschiedenis van het Polderhuis in Bergschenhoek. Iedereen kan binnen lopen tussen 14.00 – 16.00 uur om mee te kijken en mee te praten.

Tijdens de bijeenkomsten van de ‘Lonkende Leestafel’ in Ontmoet! in gebouw De Stander in Bergschenhoek staat iedere keer een ander thema centraal. Het Polderhuis is een Rijksmonument en kent een geschiedenis van meer dan 100 jaar. Het werd in 1906 gebouwd voor de Polder Bleiswijk c.a. Deze middag vertellen de heren Buurman en Moes over de bouw van het Polderhuis, de polder eromheen, de bemaling, de droogmaking en kunnen door de bezoekers verhalen worden gedeeld.

De Lonkende Leestafel is deze middag gevuld met boeken over de geschiedenis van Bergschenhoek. De middag is vrij toegankelijk, alleen de koffie of thee is voor uw eigen rekening.