Bleiswijk, 't Web: Lezing 'Meester Mark'

18 januari 2019, 20:00 | Bleiswijk, 't Web

Kosten: € 8,50 | Inloop: 19:30 uur

Wat is het geheim van juffen en meesters die nog altijd met ontzettend veel plezier én energie les geven? Hierover en over zijn eigen ervaringen vertelt schrijver Mark van der Werf, ook wel bekend als Meester Mark. Iedereen die zich betrokken voelt bij het (basis)onderwijs is van harte welkom.

Tijdens deze lezing in ’t Web in Bleiswijk vertelt Meester Mark niet alleen over zijn eigen onderwijservaringen. Hij deelt ook de verhalen en tips van een heleboel andere juffen en meesters. “Terwijl mijn leerlingen met lijmpotjes voetbalden verzoop ik in mijn administratie; binnen twee jaar hield ik het onderwijs voor gezien. Maar sindsdien heb ik honderden leraren gesproken over de vraag hoe zij wél het hoofd boven water houden.”

Uiteraard komen er ondertussen een heleboel kinderlogicaplaatjes langs, en staat Meester Mark ook stil bij zijn nieuwe boek 'Schoolpleinmoeders'. Want van hen valt natuurlijk ook van alles op te steken!’’

 • Meester Mark draait door

  Mark van der Werf

  Autobiografisch relaas van een journalist die als zij-instromer in het basisonderwijs aan de slag gaat op een multiculturele Rotterdamse basisschool.

  Nederlands, 200 pagina's, Scriptum, Schiedam, 2014

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Meester Mark draait door