Bergschenhoek: Schrijver Arie van Driel in Ontmoet!

21 juni 2018, van 14:00 tot 16:00 | Sociaal Café Ontmoet!

Kosten: Gratis toegang

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op donderdag 21 juni vertelt Oostland Literair schrijver Arie van Driel uit Berkel en Rodenrijs over zijn werk tijdens de bijeenkomst van de Lonkende Leestafel. Hij schrijft veel spannende waargebeurde verhalen, die goed aansluiten bij de Spannende Boekenweken in juni. Zijn boek ‘Onder de brug vond ik mezelf’ over het leven van een dakloze is geselecteerd voor de landelijke campagne “Lees met andermans ogen’.

Van Driel beschrijft het leven van de dakloze Erik Claus uit Nijmegen. Hij bracht tien jaar op straat door, nadat hij als student op straat gezet was. Uiteindelijk aanvaarde hij hulp, trouwde en kreeg een zoon. Hij zette met succes verschillende dagloonprojecten op waarmee hij daklozen helpt in hun levensonderhoud te voorzien en iets te doen overdag.

Andere bekende titels zijn o.a. ‘Mijn moeder moest dood’ en ‘Ik wil mijn kind terug’, dat veel gelezen wordt door middelbare scholieren. Van Driel schreef recent ook een roman ‘Vlinder’ en werkt momenteel aan een nieuw boek, dat eind dit jaar uitkomt. Hij manifesteert zich de laatste tijd ook als dichter: hij schreef ook al een aantal gedichten voor een nog te verschijnen bundel ‘Oppa – en andere gedichten’ en leverde een bijdrage aan de bundel ‘Blijf, Lief’.

Iedere derde en vierde donderdag van de maand van 14.00 – 16.00 uur organiseert de Bibliotheek Oostland in Ontmoet! een activiteit: de Lonkende Leestafel. De Lonkende Leestafel brengt mensen met hun interesses samen en laat kennis maken met verschillende onderwerpen waarover met elkaar gesproken wordt. Telkens staat er een ander onderwerp centraal: er is dan een spreker uitgenodigd die iets vertelt over het thema van de week en de Lonkende Leestafel lonkt u met verschillende boeken over het onderwerp. Ontmoet! is tegenwoordig dé plek in Bergschenhoek om eens vaker binnen te lopen, een boek te lenen, een tijdschrift te lezen, ontspannen een kopje koffie te drinken en nieuwe mensen te ontmoeten!