Bleiswijk: Spelen en Ontmoeten

7 juni 2017, van 09:00 tot 11:00 | Vestiging Bleiswijk

Kosten: € 1,50 voor leden / € 3,50 voor niet leden

“Spelen en ontmoeten” zijn gezellige bijeenkomsten waar ouders elkaar kunnen ontmoeten en peuters met elkaar kunnen spelen. Tevens wordt de mogelijkheid geboden aan ouders om meer te weten te komen over verschillende thema’s op het gebied van opvoeding en verzorging.

'Spelen en Ontmoeten' wordt georganiseerd door CJG Lansingerland en Speel-o-theek 'De Vlieger', onderdeel van Bibliotheek Oostland.
De bijeenkomsten worden gehouden op de eerste en derde woensdag in de maand.
Locatie vestiging Bleiswijk, Dorpsstraat 7.

Deelname kost € 1,50 voor leden van de bibliotheek en € 3,50 voor niet leden.
Kosten zijn per gezin, niet per deelnemer.

Het programma:
09.00 – 09.30 uur inloop in de speel-o-theek
09.30 – 09.45 uur start met een liedje
09.45 – 10.45 uur thema of spelen en ontmoeten
10.45 – 11.00 uur afsluiting

Planning:

  • 17 mei: gaat wegens omstandigheden niet door!
  • 7 juni: thema CJG, Peuterpuberteit
Tosca van der Meer, jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau, komt praten over het onderwerp ‘peuterpuberteit’ en het gedrag en de ontwikkeling van peuters. Peuters zijn natuurlijk heel lief en gezellig, maar kunnen ook heel boos en driftig worden. Ze leven in het nu en denken dat zij de allerbelangrijkste persoon zijn. De woorden “even wachten" en "straks” kennen ze dus niet, ze willen alles nu. Dat maakt dat ouders wel eens met hun handen in het haar zitten en niet weten hoe ze bijvoorbeeld met die driftbuien van hun kind kunnen omgaan.
    Ouders kunnen deze ochtend met al hun peuterproblemen komen en we gaan met elkaar kijken en discussiëren over mogelijke oplossingen. Leuk om te horen dat andere ouders vaak met hetzelfde probleem kampen, dat je niet de enige bent en hoe andere ouders hier nu mee omgaan. Kortom… leuk om deze ochtend met elkaar van gedachten te wisselen.
  • 21 juni
  • 5 juli: Ezelsbruggetje