Week van het Geld 2021

De Week van het Geld, van 22 tot en met 26 maart, is een week vol activiteiten rondom geld voor kinderen, jongeren en volwassenen. Voor mensen die krap bij kas zitten, maar ook voor mensen die voldoende geld hebben. We laten zien dat er allerlei mogelijkheden zijn om goed met je geld om te gaan en dat er veel financiële regelingen zijn waardoor je meer geld overhoudt om leuke dingen te doen.

Wist je bijvoorbeeld dat er regelingen zijn dat je niet hoeft te betalen voor het jaarlijkse schoolreisje, dat je hulp kunt krijgen bij het betalen van een fiets en een computer voor scholieren en studenten, dat je een gratis lidmaatschap van een sportvereniging of muziekles kunt krijgen, dat er gratis cursussen en bijscholing zijn op het gebied van lezen, schrijven en rekenen? Kijk voor meer informatie op www.sbjsamensterk.nl

Week van het Geld logo

Week van het Geld is een initiatief van SBJ SamenSterk (Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP), Bibliotheek Oostland en het Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland) en wordt samen georganiseerd met Schuldhulpmaatje, Humanitas, Doel, KerkenZorg en de Schuldhulpverlening van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Week van het Geld wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818.

Elke economische crisis valt rauw op ons dak. Kom ik straks nog rond? Hou ik mijn baan? Wat gaan de aandelen- en huizenprijzen doen? Besparingsdeskundige Marieke Henselmans schreef samen met econoom Erica Verdegaal het boek ‘Crisis! Wat te doen? Van rood naar groen’ en een kalender waarmee je financieel heelhuids door de coronacrisis kunt komen. Marieke Henselmans, bekend van het tv-programma 'Geen cent te makken', geeft speciaal voor de inwoners van Pijnacker-Nootdorp een online lezing!

Tijdens de interactieve lezing bespreekt ze de meest genoemde vooroordelen op het gebied van besparen. Ook daagt ze het publiek uit om een crisistest te doen: is jouw situatie rood, oranje of groen? Marieke geeft niet alleen gouden tips voor verschillende situaties, maar geeft ook een oefening waarmee je je kunt voorbereiden op een geldcrisis. En dat geeft rust! Of je nu een zzp’er, vast- of flexwerker, babyboomer, klein- of grootverdiener bent.

Winnen: de Crisiskalender 2021
De Crisis(scheur)kalender 2021 gaat je financieel, emotioneel en creatief door de recessie slepen. Met elke dag een nuttig weetje, een vrolijke oefening, een gouden bespaartip, een nieuw inzicht, een gratis oplossing, wijze woorden of een voordelig recept, alles passend bij de seizoenen. De eerste 40 mensen die zich aanmelden voor de online lezing van 23 maart krijgen een exemplaar van de Crisis (scheur)kalender 2021. Deelname aan de lezing is gratis. 

Marieke Henselmans
Marieke Henselmans publiceert al jaren over geldzaken en wordt geprezen om haar opgewekte schrijfstijl, verdieping in de onderwerpen, haar humor en het feit dat ze nooit aan het moraliseren slaat. Van haar hand verschenen een twintigtal titels, van ‘Consuminderen met kinderen’ tot Bespaarkalenders, ‘Goed met geld’ voor het Nibud, ‘Eigenwijs aflossen’ en ‘Vrolijk besparen’. Ook schrijft of schreef ze voor het Financieel dagblad, Genoeg Magazine, Zin Magazine, Plus, AD, en de Volkskrant.

In de week van het geld brengen we kinderen graag alle ins en outs bij van het sparen. Om een creatieve start met sparen te maken krijgen alle kinderen uit de gemeente Pijnacker-Nootdorp die bij één van de vestigingen van Bibliotheek Oostland een boek reserveren en afhalen in deze week een beschilderbare spaarpot mee!
(op = op)

Wist je dat kinderen die van hun ouders met geld leren omgaan later beter rondkomen en minder kans hebben op financiële problemen of schulden? Ouders spelen een belangrijke rol als het gaat om de financiële toekomst van hun kind. Daarom organiseren we het webinar: Pubers & Poen, wat kun je als ouder het beste doen?

Hoe ga je met jouw puber in gesprek over zakgeld, kleedgeld- en belgeld? Welke grenzen moet je stellen en ben jij wel normaal? Welk voorbeeld geef je jouw kind met je eigen gedrag? Eef van Opdorp, financieel coach en bekend van diverse tv-programma’s (onder andere Uitstel van Executie) zorgt voor een boeiende avond waar je met een gezonde dosis humor informatie en handige tips krijgt.

Ouders zijn wandelend voorbeeld
Eef van Opdorp: “Kinderen die van jongs af aan thuis leren hoe ze goed met geld om kunnen gaan zijn later gelukkiger. Ze hebben hun financiën beter op orde, sparen meer, delen meer en komen veel minder in de financiële problemen. Als ouder ben jij verantwoordelijk voor hun financiële opvoeding. Je bent één groot wandelend voorbeeld. Je kids luisteren dan misschien niet altijd naar je, ze kijken wel degelijk naar wat jij doet! Hoe jij omgaat met je geld is wat je ze leert. Met Pubers & Poen geef ik handvatten en praktische tips. PS. mijn kinderen luisteren ook niet naar mij…”.

Zo ga jij met een frisse blik op geldzaken en financiële opvoeding weer naar huis. Kortom, een avond die je niet wil missen!

 • Pubers & Poen

  Wat kun je als ouder het beste doen?

  Onder de deelnemers worden twee exemplaren van het pocketboek Pubers & Poen verloot. "Dit boek nodigt uit om te lezen. Het is handzaam, praktisch, makkelijk leesbaar, comfortabel vormgegeven én herkenbaar."

  Bekijk details van Pubers & Poen

 • Lezing ‘Vrolijk besparen in tijden van crisis’ door Marieke Henselmans

  Besparingsdeskundige Marieke Henselmans geeft op dinsdag 23 maart 2021 om 20.00 uur een gratis interactieve lezing vol met tips waarmee je financieel heelhuids door de coronacrisis kunt komen.

  Van 20:00 tot 21:30

  online via Zoom

  di 23 mrt

 • Webinar: Pubers & Poen

  Wist je dat kinderen die van hun ouders met geld leren omgaan later beter rondkomen en minder kans hebben op financiële problemen of schulden? Ouders spelen een belangrijke rol als het gaat om de financiële...

  Van 20:00 tot 21:30

  via Zoom

  do 25 mrt

De Week van het Geld is een initiatief van SBJ SamenSterk (Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP), Bibliotheek Oostland en het Jeugd en Jongerenwerk Midden-Holland) en wordt samen georganiseerd met Schuldhulpmaatje, Humanitas, Doel, KerkenZorg, Voedselbank en de Schuldhulpverlening van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.