Week van de Mantelzorg

Ieder mens was, is of wordt een keer mantelzorger

Zaterdag 28 mei t/m zaterdag 4 juni 2022.

Wees welkom

Om je te waarderen voor de zorg die je als mantelzorger verleent,
is er de Week van de Mantelzorg. Dit keer in het voorjaar, tijdens
de Week van de Jonge Mantelzorger, zodat er minder kans is op
beperkende coronamaatregelen. De Week van de Mantelzorg is een week met momenten voor jezelf, om te ontspannen en om andere mantelzorgers te ontmoeten. In deze uitnodiging vind je het programma en informatie over het aanmelden. Hopelijk ben je in de gelegenheid om aan activiteiten deel te nemen. Veel plezier!

Wat is mantelzorg?
Je bent mantelzorger als je zorgt voor iemand die dichtbij je
staat. Zoals een partner, kind, ouder, broer, zus, vriend of buur
die (extra) hulp nodig heeft. Voor de één is mantelzorg verlenen
vanzelfsprekend en fijn om te doen. Een ander ervaart het
juist als zwaar. De mantelzorgconsulenten van de SWOP,
Josita Woesthuis en Nienke Oldenhuis bieden je graag een
luisterend oor en denken met je mee over jouw mantelzorgtaken
en hoe jij in balans kunt blijven.

Aanmelding en overige praktische informatie

De Week van de Mantelzorg is financieel mogelijk gemaakt door de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Workshop: Maak je eigen sieraad

In het sfeervolle winkelpand van Kera Bijoux raak je geïnspireerd door alle mooie materialen en sieraden. Nu mag je zelf aan de slag. Onder deskundige begeleiding maak je op een ontspannen manier een prachtig sieraad naar keuze.

WAD, overleven op de grens van water en land (125 min)

WAD is de prachtige natuurfilm van Ruben Smit over het Nederlandse
waddengebied. Geniet van natuuropnames zoals die van dit gebied nog niet eerder werden vertoond. Ervaar hoe waardevol dit UNESCO Werelderfgoed is. Halverwege de film is er een pauze.

introducé welkom!

Workshop stippen op porselein met Julia van DotsDesign

Heb jij het graag tot in de puntjes verzorgd? Of maak je er geen punt van? Bij DotsDesign leer je met de stiptechniek een eigen ontwerp te maken op porselein. Zo heb je binnen een paar uur een feestelijk bordje op tafel. Wat ga jij maken? Je kunt ook zelf meegebrachte stenen stippen. Dot ziens!

Lunch Du Midi

Geniet van een heerlijke robuuste lunch met eerlijke en verse ingrediënten bij Café Du Midi dichtbij de prachtige Delftse Hout.
 

High Tea

Een moment bij uitstek om te genieten, is deze heerlijke high tea. Lekkere zoete en hartige hapjes passeren de revue. Neem de tijd en geniet van al die verschillende smaken.

Fotografieworkshop

Professioneel fotograaf en docent Ed Buying neemt je mee in de wereld van de fotografie. Vergeet je smartphone niet, want daarmee ga je vanavond buiten op fotografische ontdekkingstocht!

Jong en oud welkom!

Workshop Zentangle tekenen

In deze workshop ontdek je hoe leuk het is om te tekenen volgens de Zentangle methode en dat het makkelijker is dan het lijkt! Stefanie van Tangle Studio Stefanie laat zien hoe je van eenvoudige lijntjes Zentangle kunstwerkjes maakt die er al snel prachtig uitzien. Het tekenen van de eenvoudige patronen zorgt voor focus, waardoor je je hoofd leeg maakt. Niet gek dat veel mensen ‘tangelen’ om heerlijk te ontspannen. En ja, jij kan dat ook!

Jong en oud welkom, vanaf 8 jaar!

Natuurwandeling Groenzoom

Vrijwilligers van Natuuren Vogelwacht Rotta leiden je rond in de prachtige natuur van de Groenzoom. Geniet met elkaar van een uur samen wandelen. Daarna is er de gelegenheid voor ontmoeting met koffie of thee en iets lekkers in Atelier de Hichte.
 

Avondwandeling ‘Kunst dichtbij’

Wandel je mee langs de verschillende kunstwerken die Nootdorp rijk is? Vereniging ‘Noïtdorpsche Historiën’ inspireert je met deze wandeling langs beelden die je vanaf nu nooit meer gedachteloos voorbij loopt.
Na afloop is het tijd voor koffie met iets lekkers bij Tante Cornelia waar de wandeling ook start.

Mozaïekworkshop

In deze workshop leer je stap voor stap je eigen unieke fleurige mozaïek kunstwerk te maken. Leef je uit in het variëren en combineren van kleuren onder leiding van Patty van MOMA Mozaïek. Mozaïeken heeft een rustgevende werking en na de workshop ga jij trots met jouw eigen werkstuk naar huis.

Film: Here we are (94 min)

Een hartverwarmende Israëlische tragikomedie over de liefde van een vader voor zijn autistische zoon. Wat te doen, als het tijd is voor je zoon om begeleid te gaan wonen en je er als vader van overtuigd bent dat alleen jij weet wat je zoon echt nodig heeft?
 

introducé welkom!

Workshop Kleuranalyse

Altijd al willen weten welke kleuren jou nu écht laten stralen? Ontdek dat samen met andere mantelzorgers tijdens een groepskleurenanalyse waarin ieder ook persoonlijk aandacht krijgt. Je leert alles over kleurentypes en gaat uiteindelijk de deur uit met jouw eigen kleurenkaart. Dit is echt tijd en aandacht voor jezelf!

Manicure verwenmoment

Laat je verwennen door de schoonheidsspecialisten van Beauty X met een handmassage, lakken van je nagels in de kleur die jij mooi vindt en
natuurlijk een kopje koffie! Je verlaat de salon als een ander mens én met een leuke goodybag!

Whiskeyproeverij

Ben je een liefhebber van whiskey? 
Geniet in een ontspannen setting van de geur en smaak van verschillende soorten whiskey.
 

Hatha Yoga

Tijdens deze Hatha les maak je kennis met één van de oudste yogavormen die er bestaat
en hoe je deze kunt gebruiken om spanningen los te laten. Echt even een momentje voor jezelf! Voor alle yoga activiteiten geldt: voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd, lichamelijke conditie en ervaring met yoga. Draag lekker zittende kleding waarin je goed kunt bewegen en schone sokken. Neem een zo groot mogelijke handdoek en een extra kussensloop mee.

Natuurwandeling Delftse Hout

Vrijwilliger Marian van Duurzaamheidscentrum
De Papaver leidt je rond in het ArboretumHeempark in de Delftse Hout. Je leert met andere ogen kijken en ontdekt hoe mooi en vol verrassingen de natuur hier is. Na een wandeling van een uur is het tijd voor koffie en gebak.

Jong en oud welkom!

Theatervoorstelling ‘Bij twijfel hard zingen’

Dramatische sopraan Francis van Broekhuizen neemt je mee op een muzikale reis. Ingrediënten: prachtige zang, een dosis humor en veel leuke wetenswaardigheden uit de muziekgeschiedenis. Plezier verzekerd dus in deze theatervoorstelling die ze samen met Gregor Bak op de planken zet.

Introducé welkom!

Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp, Stichting Bibliotheek Oostland en Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland (SBJ SamenSterk) organiseren gezamenlijk deze speciale week voor mantelzorgers.