Verkiezingen

Op 17 maart 2021 worden de Tweede Kamerverkiezingen gehouden. Op deze pagina vind je interessante links en boeken over politiek in Nederland.

Over politiek in Nederland

• Nederlandse politiek voor dummies

Eddy Habben Jansen

Inleiding tot het Nederlandse politieke stelsel en de wijze waarop Nederland wordt bestuurd.

Gedrukt boek

Bekijk details van Nederlandse politiek voor dummies

• Mens/onmens

Bas Heijne

Verontruste bedenkingen over het populisme in steeds meer landen, de aanvallen op het liberalisme, de toenemende onverdraagzaamheid, de identiteitspolitiek van groepen en de kritiek op de elite.

Gedrukt boek

Bekijk details van Mens/onmens

Informatie van de rijksoverheid

Wil je meer weten over de Tweede Kamerverkiezingen? Bekijk dan de speciale informatie van de rijksoverheid.

Verkiezingskrant in eenvoudige taal

De stichting Lezen en Schrijven en ProDemos ontwikkelden samen de Verkiezingskrant in gewone en begrijpelijke taal.

Informatiepunt Digitale Overheid

Vanwege de maatregelen van het kabinet worden veel (overheids)zaken nu online afgehandeld. Heb je hier moeite mee en kun je wel wat hulp gebruiken? Je kunt bellen naar het Informatiepunt Digitale Overheid. Zij helpen je met vragen over websites van de overheid. En ze helpen met het vinden van hulp bij jou in de buurt. Je kunt onder andere bellen met vragen over het verlengen van je rijbewijs, het betalen van verkeersboetes, het aanvragen van huurtoeslag of het regelen van langdurige zorg. Maar ook met vragen over DigiD of het uitstellen van je belastingaangifte kun je bellen.

Het Informatiepunt is voor iedereen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Dus loop je ergens tegenaan op een website van de overheid? Bel dan met onze medewerkers tijdens het telefonisch spreekuur.

Telefonisch spreekuur

Weet je nog niet waarop je wilt stemmen?

Je kunt gebruik maken van kieswijzers die je helpen bij het maken van je keuze.
Hieronder vind je de belangrijkste kieswijzers.

Boeken van of over Nederlandse politici

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books over politiek in Nederland