Gastheren en gastvrouwen

Ter aanvulling op de huidige teams gastvrouwen en gastheren zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de vestigingen in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp.

Activiteiten vrijwilligers

De Bibliotheek zoekt vrijwilligers die willen assisteren bij de activiteiten.

Pijnacker-Nootdorp & Lansingerland

Het Taalhuis Oostland is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die taalvaardig, sociaal en leergierig zijn

Vrijwillige begeleiders

U begeleidt, samen met een andere vrijwilliger, de Klik & Tik computercursus. Dit is een cursusprogramma voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met het gebruik van de computer en/of internet. De cursus bestaat uit 5 of 6 lessen van 1,5 à 2 uur (groepsgrootte: 4-6 cursisten). De doelgroep kan divers zijn, maar richt zich met name op laaggeletterden (zowel mensen met als zonder migratieachtergrond) en senioren.

Profiel: affiniteit met de doelgroep en computers/internet, geduldig, behulpzaam en goed kunnen uitleggen, het leuk vinden om mensen iets te leren.Heeft u belangstelling, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met Kimberly Steenbergen via 06-45684590 of 
k.steenbergen@bibliotheekoostland.nl

Handige klusvrijwilligers

De bibliotheek zoekt handige vrijwilligers voor klusjes zoals leidingwerk, loodgieten, elektra en verlichting, tegelwerk en sanitair, schilders werkzaamheden, stucwerk in en rond de bibliotheek en/of het bijhouden van de planten en struiken in vestiging Pijnacker.

Vrijwillige docenten/begeleiders

U geeft les en begeleidt bij de Digisterker-cursus ‘Leren werken met de digitale overheid’. Aan de hand van bestaand cursusmateriaal leert u de cursisten hun DigiD gebruiken bij de verschillende digitale dienstverlening van de lokale en landelijke overheden. De cursus bestaat uit 3 lessen van 2 uur (groepsgrootte: min. 4, max. 8).

Profiel: geduldig en goed kunnen uitleggen, het leuk vinden om een ander iets te leren, affiniteit met digitalisering en de doelgroep, voor langere tijd beschikbaar.
Heeft u belangstelling, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met Kimberly Steenbergen via 06-45684590 of k.steenbergen@bibliotheekoostland.nl