Vacatures

Voor alle vestigingen van de bibliotheek

Vrijwilligers gezocht voor Buurt & Zo

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor ons ontmoetingscentrum in Pijnacker.

De bibliotheek zoekt vrijwillige klusjesman/vrouw

De bibliotheek zoekt handige vrijwilligers voor klusjes zoals leidingwerk, loodgieten, elektra en verlichting, tegelwerk en sanitair, schilders werkzaamheden, stucwerk in en rond de bibliotheek en/of het bijhouden van de planten en struiken in vestiging Pijnacker.

Gastvrouwen en/of gastheren gezocht

Ter aanvulling op de huidige teams gastvrouwen en gastheren zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de vestigingen in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp.

De Bibliotheek zoekt vrijwilligers voor activiteiten

De Bibliotheek zoekt vrijwilligers die willen assisteren bij de activiteiten.

Kom vooral eens langs om sfeer te proeven of maak een afspraak als je meer informatie wilt hebben over de inhoud van een van bovenstaande vacatures.

Vacatures Taalhuis Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers als:

  • Taalmaatjes
  • Taalontmoeting begeleiders
  • Taal voor Thuis

Vacature Vrijwillige docenten/begeleiders Digisterker

U geeft les en begeleidt bij de Digisterker-cursus ‘Leren werken met de digitale overheid’. Aan de hand van bestaand cursusmateriaal leert u de cursisten hun DigiD gebruiken bij de verschillende digitale dienstverlening van de lokale en landelijke overheden. De cursus bestaat uit 3 lessen van 2 uur (groepsgrootte: min. 4, max. 8).

Profiel: geduldig en goed kunnen uitleggen, het leuk vinden om een ander iets te leren, affiniteit met digitalisering en de doelgroep, voor langere tijd beschikbaar.
Heeft u belangstelling, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met Kimberly Steenbergen via 06-45684590 of k.steenbergen@bibliotheekoostland.nl


Vacature Vrijwillige begeleiders Klik & Tik computercursus

U begeleidt, samen met een andere vrijwilliger, de Klik & Tik computercursus. Dit is een cursusprogramma voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met het gebruik van de computer en/of internet. De cursus bestaat uit 5 of 6 lessen van 1,5 à 2 uur (groepsgrootte: 4-6 cursisten). De doelgroep kan divers zijn, maar richt zich met name op laaggeletterden (zowel mensen met als zonder migratieachtergrond) en senioren.

Profiel: affiniteit met de doelgroep en computers/internet, geduldig, behulpzaam en goed kunnen uitleggen, het leuk vinden om mensen iets te leren.
Heeft u belangstelling, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met Kimberly Steenbergen via 06-45684590 of k.steenbergen@bibliotheekoostland.nl


Vacature SBJ Beleidsmedewerker informatie


Stichting Welzijn en Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp (SWOP) (S), Bibliotheek Oostland (B) en Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland (J) zijn een samenwerkingsverband aangegaan, genaamd SBJ, om meer en betere samenwerking te bewerkstelligen zodat ze de transformatie in het sociaal domein in Pijnacker-Nootdorp een impuls kunnen geven. Deze organisaties zijn ervan overtuigd dat als ze de samenwerking verdiepen en uitbreiden, ze de doelgroep beter kunnen bedienen en de transformatie in het sociaal domein beter kunnen stimuleren en ondersteunen. Om deze nieuwe samenwerking op te zetten en verder te ontwikkelen zijn we per direct op zoek naar

Beleidsmedewerker informatie (m/v)
voor 24 uur per week

die net iets meer weet, wil en kan.