Lid Raad van Toezicht Stichting Bibliotheek Oostland

Door het aflopen van de zittingstermijn van een van zijn leden ontstaat binnen de Raad van Toezicht van Stichting Bibliotheek Oostland per 1 januari 2019 een vacature.

Interesse?
En bent u woonachtig in de gemeente Lansingerland of Pijnacker-Nootdorp dan kunt een motivatiebrief met CV zenden aan Els Mondt, beleidsmedewerker: e.mondt@bibliotheekoostland.nl

Gastheren en gastvrouwen

Ter aanvulling op de huidige teams gastvrouwen en gastheren zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de vestigingen in Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp.

Activiteiten vrijwilligers

De Bibliotheek zoekt vrijwilligers die willen assisteren bij de activiteiten.

Handige klusvrijwilligers

De bibliotheek zoekt handige vrijwilligers voor klusjes zoals leidingwerk, loodgieten, elektra en verlichting, tegelwerk en sanitair, schilders werkzaamheden, stucwerk in en rond de bibliotheek en/of het bijhouden van de planten en struiken in vestiging Pijnacker.

Pijnacker-Nootdorp & Lansingerland

Het Taalhuis Oostland is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die taalvaardig, sociaal en leergierig zijn

Vrijwillige begeleiders

U begeleidt, samen met een andere vrijwilliger, de Klik & Tik computercursus. Dit is een cursusprogramma voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met het gebruik van de computer en/of internet. De cursus bestaat uit 5 of 6 lessen van 1,5 à 2 uur (groepsgrootte: 4-6 cursisten). De doelgroep kan divers zijn, maar richt zich met name op laaggeletterden (zowel mensen met als zonder migratieachtergrond) en senioren.

Profiel: affiniteit met de doelgroep en computers/internet, geduldig, behulpzaam en goed kunnen uitleggen, het leuk vinden om mensen iets te leren.Heeft u belangstelling, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met Kimberly Steenbergen via 06-45684590 of 
k.steenbergen@bibliotheekoostland.nl

Medewerker Informatie & Advies (m/v)

Voor onze vestiging in Berkel en Rodenrijs zijn we op zoek naar een Medewerker Informatie & Advies (m/v). Deze medewerker is medeverantwoordelijk voor het reilen en zeilen op de vestiging. Het betreft een functie voor 17 uur per week verdeeld over de dagen maandag, dinsdag (om de week), woensdag en zaterdag.

Vrijwillige docenten/begeleiders

U geeft les en begeleidt bij de Digisterker-cursus ‘Leren werken met de digitale overheid’. Aan de hand van bestaand cursusmateriaal leert u de cursisten hun DigiD gebruiken bij de verschillende digitale dienstverlening van de lokale en landelijke overheden. De cursus bestaat uit 3 lessen van 2 uur (groepsgrootte: min. 4, max. 8).

Profiel: geduldig en goed kunnen uitleggen, het leuk vinden om een ander iets te leren, affiniteit met digitalisering en de doelgroep, voor langere tijd beschikbaar.
Heeft u belangstelling, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met Kimberly Steenbergen via 06-45684590 of k.steenbergen@bibliotheekoostland.nl