Sinterklaas

Wat is er te doen met Sinterklaas?

Kom naar de Bibliotheek voor leuke Sintactiviteiten of lees een mooi boek.

Zachtjes gaan de paardenvoetjes

In grappige en fantasievolle scènes zie je hoe Pietje Moe voor het eerst met Sinterklaas mee mag en van alles ontdekt. De voorstelling is omlijst met de allerleukste Sinterklaasliedjes. Uit volle borst meezingen mag!

Sinterklaas en het bovenste beste baasje

Sinterklaas, Heer piet en vele pieten op het toneel: dat wordt een rommeltje! Sinterklaas heeft er even schoon genoeg van: hij loopt weg! Dat is niet zo mooi, zeker nu Sinterklaas het ‘Bovenste Beste Baasje’ –beste pieterbaas van het jaar- zou aanwijzen


De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis

In de muzikale familiefilm "De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis" moet Hugo Hogepief op de sleutelring van Sinterklaas passen.

Als hij ongelukkig ten val komt en wordt ontvoerd door gemeneriken Mats en Peer, dreigt een ramp voor pakjesavond. Gelukkig schieten de behulpzame Pieten te hulp, inclusief het nieuwste pietje Chico Choco. Zullen ze Hugo op tijd vinden en pakjesavond redden?

De Grote Sinterklaasfilm belooft ook dit jaar grappige momenten en nieuwe liedjes, geschikt voor jong en oud! Een kaartje kost 10 euro en komt met een leuke verrassing. Vergeet vooral niet je schoenen in de foyer achter te laten – je weet nooit wie er langskomt om er iets in te doen!


Help mee om alle kinderen een glimlach te bezorgen op 5 december!

Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 november organiseert Stichting Sintvoorieder1 een inzamelactie. CulturA & Zo in Nootdorp is dit jaar een inzamelpunt. Breng nieuwe of ongebruikte cadeaus met een maximale waarde van 25 euro, zoals speelgoed, boeken, gadgets, toiletartikelen en (Sinterklaas)snoepgoed. Helaas kunnen niet alle donaties als cadeau worden gebruikt, dus raadpleeg de checklist op de website van Stichting Sintvoorieder1. Je kunt jouw bijdrage oningepakt inleveren. Samen maken we pakjesavond extra speciaal voor elk kind!

meer informatie over Stichting Sintvoorieder1


Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 2 en 3 jaar

Alle prentenboeken


Elisa van Spronsen Wat zit er in die zak?

Roos en Vos rennen naar huis. Ineens staat Roos stil. Daar ligt een zak! Een zak met pakjes. Maar een Piet zien ze niet. Wat nu? Kijk mee en zoek! AVI-Start. Vanaf ca. 6 jaar.

Bekijk dit boek


Sinterklaasboeken voor kinderen van 4 - 6 jaar

Het Sinterklaasjournaal

Sinterklaas en zijn Pieten komen naar Nederland. Het Sinterklaasjournaal is er vanaf maandag 13 november, elke dag om 18.00u, op Zapp.

Naar het Sinterklaasjournaal

Cadeautips

 • Van maandag 27 november tot en met zaterdag 23 december is er BOEKverkoop!

 • Duurzaam bezig zijn door boeken te lenen?

Geef een bibliotheekabonnement cadeau

AVI-boeken over Sinterklaas (AVI-Start t/m M4)


A-boeken over Sinterklaas (6 t/m 8 jaar)

Meer Sinterklaasboeken


Boekentips van onze redactie

 • Marius van Dokkum Opa Jan helpt Sinterklaas

  Vlak voor pakjesavond valt Sinterklaas met zijn paard door het dak van het krakkemikkige huisje van opa Jan. Amerigo is gewond en kan het dak niet meer op. Opa Jan knutselt en timmert, maar geen van zijn oplossingen werkt goed. Wat nu? Prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

 • Lise Lambert Dag Sinterklaas

  Sinterklaas en Piet varen met een stoomboot, betrappen een inbreker, bezorgen cadeautjes, en nog veel meer. Voorleesboek met tien Sinterklaas-verhalen, naar de Vlaamse televisieserie, met grappige, kleurrijke tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

 • Tiny Fisscher De zus van Sinterklaas

  Bijna niemand weet het, maar Sinterklaas heeft een tweelingzus: Klaasje. Zij wil ook graag eens mee naar Nederland, bijvoorbeeld als hulpsinterklaas. Maar volgens Sint kunnen vrouwen geen Sinterklaas zijn. Daar is Klaasje het niet mee eens… Met veel grappige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

 • Sjoerd Kuyper Het kleinste pietje

  De vader van Broes is vriend van Sinterklaas. Broes wil ook als piet helpen! Als zijn vader met andere ouders en familieleden vertrekt naar Spanje, gaat Broes stiekem mee. Prentvertelling met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek


Tiny Fisscher De zus van Sinterklaas

Bijna niemand weet het, maar Sinterklaas heeft een tweelingzus: Klaasje. Zij wil ook graag eens mee naar Nederland, bijvoorbeeld als hulpsinterklaas. Maar volgens Sint kunnen vrouwen geen Sinterklaas zijn. Daar is Klaasje het niet mee eens… Met veel...

Bekijk dit boekE-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Ga naar de online Bibliotheek

Tips van onze redactie

 • Hanneke de Zoete De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas

  ‘De Zoete Zusjes vieren Sinterklaas’ is hét sinterklaasboek van nu. De zusjes Saar en Janna kunnen haast niet wachten totdat Sinterklaas weer in Nederland aankomt. Natuurlijk staan ze de Sint en zijn pieten op te wachten bij de intocht, mogen ze hun schoen zetten, kijken de zusjes naar het Sinterklaasjournaal en vieren ze pakjesavond. Op school kan...

  Luisterboek (digitaal)

 • Marianne Busser, Ron Schröder Het grappigste sinterklaasboekje ter wereld

  Na al die jaren heeft Sinterklaas natuurlijk ontzettend veel avonturen beleefd met de Pieten! Vreemde avonturen, gekke avonturen, stoute avonturen en nog veel meer. De állerleukste heeft hij opgeschreven in dit versjesboek. Over een Pietje dat niet kan stoppen met inpakken, Sint die zijn bed verwarde met het bad, de gekste verlanglijstjes en teveel...

  E-book


E-books over Sinterklaas