Ontmoet Schrijvers Online

Op donderdag 24 juni tussen 20.00 tot 21.30 uur organiseren Probiblio en verschillende Nederlandse bibliotheken Ontmoet Schrijvers Online. Tijdens deze avond worden Adriaan van Dis, Simone Atangana Bekono en Maxime Garcia Diaz live door Elfie Tromp geïnterviewd vanuit het Bibliotheektheater in Rotterdam.

Ontmoet ADRIAAN VAN DIS

Ontmoet Adriaan van Dis

Adriaan van Dis heeft sinds zijn debuut ‘Nathan Sid’ uit 1983 tientallen boeken geschreven en vele prijzen gewonnen. Hij beoefent vele genres en waagt zich regelmatig aan iets nieuws. Zijn laatste roman ‘KliFi’ is hier een voorbeeld van: klimaatfictie kun je het noemen, maar het is moeilijk dit boek in een genre onder te brengen en dat is ook helemaal niet nodig.

Ontmoet SIMONE ATANGANA BEKONO

Ontmoet Simone Atangana Bekono

Simone Atangana Bekono werd dit jaar met haar debuutroman ‘Confrontaties’ genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. De zestienjarige Salomé zit in jeugddetentie vanwege een mishandeling.

Zij probeert zich te handhaven in de instelling en kijkt terug op haar jonge leven. Het verhaal is rauw en is met veel vaart geschreven.

Ontmoet MAXIME GARCIA DIAZ

Ontmoet Maxime Garcia Diaz

Maxime Garcia Diaz is een jonge dichter. Ze studeerde cultural analysis aan de Universiteit van Amsterdam en won in 2019 het NK Poetry Slam. In 2020 kwam haar chapbook ‘Artificielle’ uit bij het label Marktcorruptie, over Marie-Antoinette, Disneyland en het baby-faced simulacrum. Binnenkort verschijnt haar debuutbundel ‘Het is warm in de hivemind’.

Ontmoet Schrijvers Online

Ontmoet Schrivers Online livestream

Bereid je voor op een heerlijke literaire avond, thuis vanaf je eigen bank! Schrijver Elfie Tromp gaat live vanuit het Bibliotheektheater in gesprek met genoemde schrijvers. Er wordt voorgedragen en via de chat kan je jouw vragen stellen aan een van de schrijvers.

Registreer je via Eventbrite. Er zijn geen kosten aan deelname verbonden, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Je krijgt minimaal een half uur voor aanvang de livestreamlink via e-mail toegestuurd.

Deze literaire evenementen worden mogelijk gemaakt door Probiblio en de volgende tien bibliotheken: Amstelland, Boekenberg, Oostland, IJmond-Noord, Theek5, Rotterdam, Zuidkennemerland, Katwijk, Aan den IJssel en Aanzet.

• KLIFI

Adriaan van Dis

In een toekomstige Republiek Nederland, waar de klimaatverandering zich laat gelden, wekt de wijze waarop de populistische regering omgaat met slachtoffers van een orkaan de woede op van een oude man,...

Gedrukt boek

Bekijk details van KLIFI

• Confrontaties

Simone Atangana Bekono

Adembenemend debuut over het dorp, de vreemdeling, de haat, en de liefde

E-book

Bekijk details van Confrontaties

• Underdog

Elfie Tromp

Tragikomische roman die puntgaaf het grootste taboe van deze tijd beschrijft: mislukken.

Luisterboek (digitaal)

Bekijk details van Underdog