Landelijke BoekStartdag

Zaterdag 3 juni 2023

Spelen, lezen en dansen voor de allerkleinsten

Kom naar de bibliotheek!

Op zaterdag 3 juni 2023 vindt de derde landelijke BoekStartdag bij de Bibliotheek Oostland plaats! De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen die dag niet alleen een extra hartelijk welkom, maar kunnen ook leuke dingen doen in de bibliotheek. In alle vestigingen van de Bibliotheek Oostland liggen kleurplaten en voor de iets oudere broertjes en zusjes van de kleintjes een quiz over leuke figuren uit prentenboeken om samen met hun (groot)ouders te doen.

In de vestiging Pijnacker, Buurt & Zo kun je twee activiteiten doen, samen met je dreumes en peuter: om 9.30 uur dansen en bewegen op muziek bij een verhaal en om 10.30 uur wordt een verhaal voorgelezen waarbij je al je zintuigen kunt gebruiken! Deelname aan deze workshops is gratis, wél even aanmelden.

Voor vragen kun je mailen naar het jeugdteam via jeugd@bibliotheekoostland.nl

Gratis lidmaatschap en webinar

Wist je dat kinderen gratis lid kunnen worden van de bibliotheek? Kinderen van 0-2 jaar krijgen bij hun lidmaatschap een gratis BoekStartkoffertje, met twee leuke boekjes en informatie.

Kom je een koffertje ophalen voor je kind?

Webinar Voorlezen, samen met je baby en dreumes

In aanloop naar de landelijke BoekStartdag kun je als ouder een webinar volgen over voorlezen aan de allerjongsten op een leuke en speelse manier. De BoekStartwebinar zit boordevol boekentips en vindt plaats op 1 juni 2023, 20.00 uur.

Meer informatie

Dansen op een verhaal

Boekdans start op deze BoekStartdag met het verhaal ‘Kom mee, Kees’. Papa en Kees gaan naar een concert en beleven onderweg veel avonturen!

Boekdans start altijd met een gezellig voorleesmoment. Door het bewegen op mooie muziek wordt het verhaal nog een keer beleefd. Een leuke activiteit om samen met je dreumes en peuter te doen, want dansen is leuk, maar samen met mama, papa, opa of oma is het nog veel leuker!

  • Tijd: 9.30 uur – 10.15 uur
  • Leeftijd: 1,5 – 5 jaar
  • Plaats: vestiging Pijnacker, Buurt & Zo

Voorlezen en spelen met al je zintuigen

Samen met Kleine Kangoeroe ontdekken we de wereld, die veel groter is dan mama's veilige buidel. Bij mama is het warmer en fijner dan in de grote wereld...

Kom samen luisteren, samen ontdekken en samen buitenspelen! Kinderen gebruiken het liefst al hun zintuigen en dat gaan we ook doen bij deze activiteit.

  • Tijd: 10.30 -11.15 uur
  • Leeftijd: 1,5-5 jaar
  • Plaats: vestiging Pijnacker, Buurt & Zo

Boekstartboekjes