Kinderboekenweek 2021

Wat wil jij worden?

Tijdens de Kinderboekenweek van 6 t/m 17 oktober kun je elk beroep worden dat je wilt en alvast dromen over later.

Op 6 en 13 oktober kan je in de bibliotheekvestigingen Pijnacker, Buurt & Zo en Berkel en Rodenrijs het leuke 'worden wat je wil'-spel komen spelen. Of speel een van de spellen via de aangeplakte QR-codes in de vestigingen.


Voorstelling voor de Kinderboekenweek: Meneer B is een held (op sokken)

Meneer B. houdt heel erg van stripverhalen. Hij zou ook wel eens een superheld willen zijn, met zo’n stoer pak en een rode zwembroek. Zo’n held die de hele tijd door de lucht vliegt en tegen gebouwen omhoog loopt.

Maar Meneer B. kan niet vliegen en komt altijd gewoon door de deur naar binnen. Als hij echter op een dag zijn sokken uit de wasmachine haalt, merkt hij dat hij plotseling hele harige voeten heeft en met bananen kan praten! Hij is veranderd in… Monkeyman!

Meneer B. is een Held (op sokken) is een komische kruising tussen Superman en James Bond, een doldwaze parodie op heldenverhalen en actiefilms.

Zaterdag 9 oktober 2021

Meneer B. is een Held (Op sokken) in Bleiswijk

Zaterdag 16 oktober 2021

Studio Dondersteen - Meneer B. Is een Held (Op sokken)

 • Worden wat je wil-spel

  In de Kinderboekenweek staat onze green screen klaar! Speel het spel ‘Worden wat je wil’ met je telefoon of onze tablet en ontdek welk beroep écht bij jou past. Door middel van een aantal grappige vragen...

  Van 14:00 tot 16:00

  vestiging Pijnacker, Buurt & Zo

  wo 06 okt

 • Worden wat je wil-spel

  In de Kinderboekenweek staat onze green screen klaar! Speel het spel ‘Worden wat je wil’ met je telefoon of onze tablet en ontdek welk beroep écht bij jou past. Door middel van een aantal grappige vragen...

  Van 14:00 tot 16:00

  vestiging Berkel en Rodenrijs

  wo 13 okt


Games in de Kinderboekenweek

In al onze bibliotheekvestigingen kun je tijdens de Kinderboekenweek en in de herfstvakantie twee superleuke games spelen! Dit kan met je eigen smartphone of tablet en wanneer het jou uitkomt. Zoek in de bibliotheek de poster met de game die jij wilt spelen, scan de QR-code en go!

Weet jij al wat je worden wil? Drakentemmer of brandweerman? In het Beroepenspel en het Mysteriespel ontdek je waar je goed in bent.

Beroepenspel
In een aantal werelden kom je verschillende beroepen tegen. Echte beroepen, zoals dierenarts, en rare beroepen, zoals drakenkweker. Ontdek wat er allemaal bij komt kijken als je dat werk wilt doen.

Mysteriespel
Er gebeuren een aantal vreemde dingen. En jij gaat uitvogelen wat er aan de hand is. De verloren camera, het onzichtbare drankje en het op hol geslagen huis... Er moet een verklaring voor zijn!

De spellen zijn geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.
Je kunt de spellen spelen tot 1 november.

Boeken voor groep 1 & 2

Boeken voor groep 3 & 4

Boeken voor groep 5 & 6

Boeken voor groep 7 & 8


Meer boekentips?

Klik op je leeftijd en kies je volgende boek.

 • 0 - 6 jaar

 • 6 - 12 jaar

 • 12 - 18 jaar