Nationale Voorleeswedstrijd Pijnacker-Nootdorp

Op dinsdag 17 februari 2015 werd de voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd Pijnacker-Nootdorp gehouden, in CBS De Schatkaart te Pijnacker. Maar liefst 14 kinderen streden om de twee plekken in de volgende ronde, de kwartfinale in Gouda. Die kwartfinale heeft inmiddels plaatsgevonden, met verrassend resultaat!

Volgende Vorige 1 van 23

  1. (actief)

Omdat er twee kinderen door mochten waren er twee jury's in het leven geroepen. Allereerst was er de vakjury, bestaande uit:

- José van Egmond (wethouder Onderwijs van Pijnacker-Nootdorp)
- Linda Vaandering (journalist Telstar)
- Els Jekel (Boekhandel van Atten)

De andere jury werd gevormd door het publiek, bestaand uit supporters van alle schoolkampioenen. Uiteraard kon iemand op de eigen deelnemers stemmen. Beide jury's hadden het niet makkelijk, want het niveau lag bijzonder hoog. Alle scholen hadden duidelijk hun allerbeste voorlezers gestuurd.

Behalve voorgelezen werd er tussendoor ook wat gedronken en gesnoept en was er, om de middag te breken, een Petje Op Petje Af-spel met vragen als 'Wat gebeurt er in Harry Potter als iemand de spreuk Wingardium Leviosa gebruikt', 'Is Nijntje een jongetje of een meisje' en 'Is iemand uit Pijnacker-Nootdorp weleens Nationale Voorleeskampioen geworden?' (het antwoord op de laatste vraag is jazeker!; in 2003, Annelou Izeren van de Nieuw Koningshofschool in Pijnacker)

Uiteindelijk koos de vakjury Yannick Dijkgraaf (De Bonte Tol, Pijnacker) als winnaar en de publieksjury Mare Wanders (Sint Jozefschool, Nootdorp). Inmiddels hebben we gehoord dat zowel Yannick als Mare door zijn naar de halve finale in Rotterdam (woensdag 15 april)!

Aan deze voorronde deden mee (in volgorde van opkomst):

1. Martijn Briggeman (Regenboog, Nootdorp)
2. Pippa van der Voort (Het Spectrum, Delfgauw)
3. Elyne Rip (De Schatkaart, Pijnacker)
4. Yannick Dijkgraaf (De Bonte Tol, Pijnacker)
5. Floor Horbach (Beatrixschool, Pijnacker)
6. Sofie Terpstra (De Triangel, Delfgauw)
7. Mike Pas (De Tweemaster, Pijnacker)
8. Thomas Dilling (Mariaschool, Pijnacker)
9. Daphne Henskes (Johannesschool, Pijnacker)
10. Dennis Wever (Josephschool, Pijnacker)
11. Jasper Rensen (DeVlinderboom, Pijnacker)
12. Amélie Nijman (De Winde, Nootdorp)
13. Stefan de Groot (De Ackerweide, Pijnacker)
14. Mare Wanders (St. Josefschool, Nootdorp)

We bedanken CBS De Schatkaart voor hun gastvrijheid!