Kunstuitleen in Pijnacker

Op vrijdag 26 september 2014 opende wethouder Minderhoud in de vestiging Pijnacker de nieuwe Kunstuitleen en koffiecorner. De Kunstuitleen is een samenwerkingsverband tussen de bibliotheek en DOEL.

Een kunstwerk uitzoeken en ondertussen een kopje koffie of thee drinken? Dat is wat DOEL Kunstuitleen in samenwerking met Bibliotheek Oostland - vestiging Pijnacker - u te bieden heeft. De presentatiemappen zijn tijdens de ruime openingstijden van de bibliotheek in te zien. Wilt u abonnee worden en een kunstwerk meenemen - of omruilen - dan kan dat op dinsdag- of woensdagmiddag tussen 13.30 en 16.00 uur. Binnenkort hopen wij deze openingstijden te kunnen uitbreiden.

De Kunstuitleen biedt een uitgebreide collectie schilderijen, zeefdrukken en lino’s die gemaakt zijn tijdens activiteiten van DOEL in de regio. Het werk is geselecteerd op beeldende criteria als zeggingskracht, originaliteit en kwaliteit. Zowel geschoolde kunstenaars, amateurs als autodidacten hebben werken ingeleverd. De collectie wordt steeds vernieuwd en uitgebreid.

De opening van de Kunstuitleen viel samen met de start van culturele manifestatie De Verbeelding, ook in de bibliotheek aan de Julianastraat. Bibliotheek Oostland en DOEL werken al jaren samen in verschillende projecten. DOEL zet zich in voor mensen met een psychiatrische achtergrond of andere kwetsbaarheid en helpt hen met gerichte activiteiten om hun plek in de samenleving weer in te nemen en actief te participeren.

DOEL verzorgt de activering van mensen met een psychische beperking of andere kwetsbaarheid. De ondertekening van het samenwerkingsconvenant tussen beide partijen is op maandag 15 september getekend.

Meer informatie op www.mijndoel.info