Expositie in vestiging Pijnacker

In mei worden in onze vestiging in Pijnacker nageschilderde propagandaposters uit Noord-Korea geëxposeerd. Dit maakt onderdeel uit van de lezing De verbeelde werkelijkheid van drs. Marc Roth. Marc Roth organiseert (via zijn bedrijf Roth Spark Travel) reizen naar dit land waarvan je een groot gedeelte nog altijd niet bezoeken kunt.

De werken die worden tentoongesteld, zijn door kunstenaars nageschilderde propagandaposters uit Noord-Korea. Dit maakt onderdeel uit van de verbeelde werkelijkheid die een ideale samenleving wil tonen. Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt dus voortdurend de vraag op: wat is waar en wat is de werkelijkheid? En is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar? En wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze ‘Westerse bril’?