Expositie in vestiging Berkel en Rodenrijs

werk van Linda Verweerde

Marijke Wessel exposeert met schilderijen en poëzie in de maanden september en oktober.

Marijke Wessel - schilderijen
Cora van der Lee en Janine de Jong - poëzie
Het idee is niet nieuw, maar eerder een beproefd recept!

Marijke is docent in KunstBreak (Wilhelminastraat 5 te Berkel en Rodenrijs) en één van de vaste deelnemers aan de jaarlijkse Kunsttoer. Wie het werk van Marijke door de jaren heen heeft gevolgd zal zeker niet zijn ontgaan dat zij steeds wisselt in materiaalgebruik. Van brons tot draadwerkjes, van houtskooltekening tot olieverfschilderijen. In deze tentoonstelling toont Marijke vooral acryl- en olieverf schilderijen.

Het werk dat Marijke maakt, verwijst altijd naar natuur, niet exact te benoemen maar altijd sfeervol. Dit was voor dichters als Cora van der Lee en Janine de Jong blijkbaar een mooie inspiratiebron. De gedichten getuigen van inlevingsvermogen, gevoeligheid en een grote woordenschat.

Cora en Janine hebben elkaar leren kennen bij de schrijversclub van SCRIBENDA, waar zij ooit, onder leiding van Yvonne van der Kaay , de eerste stappen zetten in de poëzie wereld. Ook werkten zij beide in het verleden al mee aan twee dichtbundels;
- 'Eindeloos'
- 'Het leven is een speeltoneel'
Andersom liet Marijke zich ook inspireren door een gedicht van beide dichters en ging aan de slag om daar weer een schilderij bij te maken. Al met al een expositie die met plezier tot stand is gekomen en die we van harte willen aanbevelen.

De expositie zal te zien zijn van 1 september tot en met 31 oktober 2018
Gedurende de openingstijden van de bibliotheek in Berkel en Rodenrijs.

Kunsttoer Lansingerland wordt dit jaar gehouden op 5-6-7 oktober.