Expositie in vestiging Berkel en Rodenrijs

werk van Linda Verweerde

Marijke Wessel exposeert met schilderijen en poëzie in de maanden september en oktober.

Marijke Wessel - schilderijen
Cora van der Lee en Janine de Jong - poëzie
Het idee is niet nieuw, maar eerder een beproefd recept!

Marijke is docent in KunstBreak (Wilhelminastraat 5 te Berkel en Rodenrijs) en één van de vaste deelnemers aan de jaarlijkse Kunsttoer. Wie het werk van Marijke door de jaren heen heeft gevolgd zal zeker niet zijn ontgaan dat zij steeds wisselt in materiaalgebruik. Van brons tot draadwerkjes, van houtskooltekening tot olieverfschilderijen. In deze tentoonstelling toont Marijke vooral acryl- en olieverf schilderijen.

Het werk dat Marijke maakt, verwijst altijd naar natuur, niet exact te benoemen maar altijd sfeervol. Dit was voor dichters als Cora van der Lee en Janine de Jong blijkbaar een mooie inspiratiebron. De gedichten getuigen van inlevingsvermogen, gevoeligheid en een grote woordenschat.

Cora en Janine hebben elkaar leren kennen bij de schrijversclub van SCRIBENDA, waar zij ooit, onder leiding van Yvonne van der Kaay , de eerste stappen zetten in de poëzie wereld. Ook werkten zij beide in het verleden al mee aan twee dichtbundels;
- 'Eindeloos'
- 'Het leven is een speeltoneel'
Andersom liet Marijke zich ook inspireren door een gedicht van beide dichters en ging aan de slag om daar weer een schilderij bij te maken. Al met al een expositie die met plezier tot stand is gekomen en die we van harte willen aanbevelen.

De expositie zal te zien zijn van 1 september tot en met 31 oktober 2018.

Jos Schelfhout exposeert in november en december in Berkel en Rodenrijs

Jos Schelfhout (1953) is kunstschilder en woont sinds 1980 in Bergschenhoek. Hij is opgegroeid in Oisterwijk (Brabant).
Hij heeft bij vele kunstenaars les gehad, waaronder 4 jaar bij kunstschilder Jan van Lokhorst te Gouda. Bij hem is zijn manier van schilderen veel vrijer en abstracter geworden.
De belangrijkste kenmerken van zijn schilderijen zijn:
- expressief, kleurrijk en (vaak) abstract
De schilderijen ontstaan door actie en reactie en de emotie en energie die Jos hierbij voelt. Hoe directer en hoe sneller deze acties elkaar opvolgen des te krachtiger wordt het werk. “De teugels volledig loslaten en daarna weer terug pakken”. Verrassend werk! Hierbij werd Jos o.a. geïnspireerd door: Jackson Pollock, Sam Francis en Gerhard Richter.
Thans worden er meestal action paintings en “more than 7 layers” gemaakt, deze zijn te vinden op zijn website onder het thema “a Touch of Paint” en “more than 7 layers””.
Er wordt ook gewerkt in opdracht. Dit kunnen ook werken zijn van een zeer groot formaat.

Exposeren:
In de bibliotheek hangen schilderijen uit een vroegere periode en nu voor het eerst enkele action paintings. Op de foto vindt u een van zijn laatste werken (more than 7 layers).
Door op kunstmarkten te staan heeft hij contact met de mensen die zijn schilderijen mooi vinden en ook niet mooi vinden, maar wel waarderen!. De reacties van beiden inspireren hem.
De kunstmarkten zijn o.a. op de Rembrandt Art Market en De Hallen in Amsterdam. Eerder is er ook geëxposeerd bij het Hilton in Kopenhagen, München en Rotterdam.

Alle schilderijen zijn te zien op www.jos-schelfhout.nl