Tentoonstelling / Lezing : ‘Openbaar vervoer in en om Pijnacker’

De komende lezing en tentoonstelling heeft als onderwerp ‘Openbaar vervoer in en om Pijnacker’, waarbij het accent zal liggen op de Hofpleinlijn.

Wat kunt u verwachten: verhalen en foto’s over het openbaar vervoer per trekschuit, de paardenomnibus, buurtbus en natuurlijk de Hofpleintrein.

De lezing vindt plaats op donderdag 9 mei 2019 in de vestiging Pijnacker en begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Ook belangstellende niet-leden zijn van harte welkom (bijdrage 5 Euro).

Nieuwe tentoonstelling

Over hetzelfde onderwerp ‘Openbaar vervoer in en om Pijnacker’, kunt u vanaf 6 mei 2019 in de vestiging Pijnacker van de Bibliotheek Oostland een nieuwe tentoonstelling bezichtigen, die de medewerkers van het Historisch Informatie Punt (HIP) weer met grote zorg hebben samengesteld. U kunt op het informatiebord van de Spoorwegen komen kijken hoe laat de Hofpleintrein vanaf Pijnacker vertrekt, de maquette van het station Pijnacker met weemoed bewonderen en de prachtige miniatuur treintjes van de Hofpleintrein bezichtigen.

Heeft u foto’s of voorwerpen die te maken hebben met Pijnacker of gebruiksvoorwerpen uit de Nederlandse geschiedenis en wilt u deze delen met anderen? U kunt ze dan in bruikleen aan ons afstaan. Hiervoor kunt u contact opnemen met Mieke van der Kuij, tel. 015-3694662 of via e-mail: m.vanderkuij@telfort.nl.

De Hippers zijn iedere zaterdagochtend van 11.00-13.00 uur in de bibliotheek aanwezig om uw vragen te beant-woorden, voorwerpen of foto’s in ontvangst te nemen of om met u van gedachten te wisselen over de geschiedenis van Pijnacker. Kom gerust eens langs!

Voor nadere informatie kunt u ook contact opnemen met het bestuur van het HGOP. Kijk hiervoor op www.hgop-pijnacker.nl