Expositie: 'Verdwenen middenstand en horeca in Pijnacker’

Wist u dat we vroeger een paar ‘uitspanningen’ hadden, waar die waren gevestigd en weet u waarom deze horecagelegenheden zo genoemd werden? En wist u dat er cafés waren waar tot op heden een waas van geheimzinnigheid omheen hangt? We hebben ook meerdere illegale kroegen ontdekt. Of waren dat huizen waar uitzonderlijk veel gedronken werd?

Een paar jaar geleden hielden wij een lezing met een tentoonstelling over ‘verdwenen middenstand’. Veel winkels zijn toen aan bod gekomen en in beeld gebracht, maar een aantal ook niet. Daarom middenstand deel 2 dat we willen combineren met ‘verdwenen horeca’.

Vanaf 3 september in de vestiging Pijnacker een nieuwe tentoonstelling bezichtigen, die de medewerkers van het Historisch Informatie Punt (HIP) weer met grote zorg hebben samengesteld.

Een bijhorende lezing vindt plaats op donderdag 6 september a.s. in genoemde vestiging en begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Ook belangstellende niet-leden zijn van harte welkom (bijdrage € 5).

Ten slotte nog dit. Heeft u foto’s of voorwerpen die te maken hebben met Pijnacker of gebruiksvoorwerpen uit de Nederlandse geschiedenis en wilt u deze delen met anderen? U kunt ze dan in bruikleen aan ons afstaan. Hiervoor kunt u contact opnemen met Mieke van der Kuij, tel. 015-3694662 of via e-mail: m.vanderkuij@telfort.nl.

De Hippers zijn iedere zaterdagochtend van 11.00-13.00 uur in de bibliotheek aanwezig om uw vragen te beant-woorden, voorwerpen of foto’s in ontvangst te nemen of om met u van gedachten te wisselen over de geschiedenis van Pijnacker. Kom gerust eens langs!

Voor nadere informatie kunt u ook contact opnemen met het bestuur van het HGOP. Kijk hiervoor op www.hgop-pijnacker.nl