Expositie in Pijnacker

Naasten

Kijken vanuit het perspectief van naasten

De expositie is gebaseerd op het onderzoeksproject van onderzoeker Maaike Haan van Radboudumc uit Nijmegen. Samen met Melanie Kranenburg & Niek van Ooijen, twee tekenaars, is het stripboek ‘Naasten’ (2019) ontwikkeld. In de Bibliotheek Oostland in Pijnacker kun je tijdens de huidige openingstijden de expositie van thema’s uit het onderzoek, voorzien van beelden uit het indrukwekkende boek, bekijken.

De expositie nodigt je uit om de beelden en de toelichting daarbij naast jouw eigen ervaringen te leggen: wat het oproept en wat de waarde ervan kan zijn voor jouw ondersteuning aan naasten.

De tentoonstelling ‘Naasten’ is te zien van 31 mei tot en met 10 juni 2021.

DOEL Delfland, Adrichemstraat

In de aankomende maanden worden er portretten, keramiek en andere creatieve handwerkprojecten tentoongesteld die zijn gemaakt op de van Adrichemstraat van DOEL Delfland,

Tijdens de creatieve uurtjes dagbesteding zijn deze werken door deelnemers gemaakt onder begeleiding van activiteitenbegeleidsters Marjolijn Schaap en Miranda de Vreede, die ook haar eigen werk exposeert. De materialen die zijn gebruikt voor de portretten zijn grafietpotlood en de geverfde portretten zijn gemaakt met acrylverf.

Diverse aantrekkelijke gebruiksvoorwerpen en decoratieve producten zijn te bewonderen en tevens ook te koop.

Doel Delfland is een onderdeel van GGZ-Delfland. Als een cliënt in behandeling is bij GGZ-Delfland of een Wmo-indicatie heeft, biedt DOEL een zinvolle dagbesteding of wordt de cliënt naar (on)betaald werk begeleid.

Er wordt gekeken welke vorm van begeleiding past bij de behoeften en wensen van de cliënt. Vanuit talenten en mogelijkheden wordt het beste uit mensen gehaald.

De begeleiders van DOEL hebben veel ervaring in het begeleiden van mensen met verschillende (psychische) problemen. Ze zijn betrokken en geven aandacht. Begrip en een veilige omgeving zijn een stimulans om te groeien.

"De cliënt kan en mag bij ons zichzelf zijn."

Diverse creaties