Expositie in Pijnacker

September 2021: Harry Kortenkaas

September / oktober 2021: Walter Nobbe

Walter Nobbe

De Haagse schilder en balletvormgever Walter Nobbe werd in 1941 geboren op Java. Nobbe is op 19 april 2005 overleden in Den Haag. In de bibliotheek is zijn werk te zien in september en oktober.

Hij kreeg zijn opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag, waar hij een leerling was van Co Westerik.

Nobbe was als decorontwerper aanvankelijk onder meer betrokken bij voorstellingen van het Haagse Nederlands Dans Theater en het gezelschap van Kylián. Later werkte hij vooral voor de Spaanse choreograaf Nacho Duato.

Nobbe schilderde in een realistische stijl vooral portretten, stillevens en mannentorso's. Sinds 1971 lid van Pulchri Studio. In de jaren zeventig vormde Nobbe met Peter Blokhuis en Pat Andrea de groep ABN. In 2003 was werk van Nobbe vertegenwoordigd in de tentoonstelling "De Nieuwe Haagse School" in het Gemeentemuseum in Den Haag.