Expositie in Berkel en Rodenrijs

KunstBreak junior

Januari | Februari 2023

Wekelijks geven de docenten van Kunstbreak junior les aan kinderen in de basisschool, groepen 5 tot en met 8. Tijdens de lessen werken de kinderen met verschillende materialen en technieken en hiervan is tijdens deze expositie een aantal voorbeelden te zien.

Mandy en Jeannette, beiden lid van de Kunsttoer Lansingerland, proberen tijdens de lessen de leerlingen zoveel mogelijk hun eigen creatieve en technische mogelijkheden te laten ontdekken. Zo is het ene kind goed in tekenen en heeft het andere kind een enorm goed gevoel voor kleurgebruik, we zoeken dan samen naar een manier om te zien wat het beste bij de leerling naar boven haalt. De lessen zijn van 15.30 tot 16.45 uur, in een serie van 12 lessen per seizoen.

Een deel van de werkstukken is geïnspireerd op het onlangs door museum Boijmans van Beuningen aangekochte schilderij van Miro. Geprobeerd is een aantal elementen dat Miro gebruikt in onze schilderijen terug te laten komen zoals de rode ronde vlek, stippels en laddertjes.

De andere werkstukken zijn geïnspireerd op Margritte, het zijn zelfportretten in een vervreemde surrealistische situatie: alles is mogelijk in de wereld van Margritte.

Dat de kinderen met veel plezier aan de slag zijn gegaan kun je in deze tentoonstelling naar onze mening goed terug zien! De expositie is te bekijken vanaf begin januari tot en met eind februari 2023.

Informatie : Mandy de Veld   mdeveld@chello.nl  | Volg ons op instagram en facebook

Boekvouwen

Januari | Februari 2023

In de maanden januari en februari staat er heuse boekkunst in onze vitrine in Berkel en Rodenrijs.

Van een hart, tot sneeuwvlok en van teksten tot dieren (bijna) alles is mogelijk met boekvouwen. En het leuke is dat een eigen creatie maken helemaal niet zo moeilijk is. Zo heeft ook onze Medewerker informatie en advies Jessica ondervonden. Samen met vriendin Elvira en moeder Angelique heeft zij een gezellig avondje boekvouwen georganiseerd. En het resultaat mag er zijn.

Het enige wat je nodig hebt is een oud boek, liniaal, potlood en eventueel een patroon. Enkele websites bieden gratis patronen aan. Je hoeft alleen een account aan te maken en dan kun je zo aan de slag. Je kunt zelfs woorden instellen, zoals je eigen naam of die van je kinderen.
Kom gerust eens binnen kijken bij de Bibliotheek Oostland vestiging Berkel en Rodenrijs. Wil je het graag zelf proberen? Bij een medewerker kun je vragen om een afgeschreven boek met patroon.

Thuis aan de slag? Bekijk deze websites eens…