Expositie in Berkel en Rodenrijs

Jos Schelfhout exposeert in januari en februari

Jos Schelfhout (1953) is kunstschilder en woont sinds 1980 in Bergschenhoek. Hij heeft bij vele kunstenaars les gehad, waaronder 4 jaar bij kunstschilder Jan van Lokhorst te Gouda. Bij hem is zijn manier van schilderen veel vrijer geworden. 

Zijn schilderijen zijn: expressief, kleurrijk, abstract en soms figuratief.Bij het maken van een schilderij richt Jos zijn energie volledig op de kleuren en vormen en wat het met doet. Woorden die dit het beste weergeven zijn: emotie en energie, actie en reactie, het laten escaleren en de regie weer in eigen hand nemen. Het is hierbij essentieel om regelmatig even afstand nemen en goed te kijken. Jos wordt geïnspireerd door Jackson Pollack, Sam Francis en Gerhard Richter en ook door de natuur, een foto of een mooie kleurencombinatie.

Nu worden meestal action paintings, landschappen en “more than 7 layers” gemaakt. Deze zijn ook te vinden per rubriek op de website www.jos-schelfhout.nl.

Patricia Ringeling exposeert in februari en maart: De Blauwe Envelop

Tot en met 27 maart zijn vitrinewerken van Patricia Ringeling te zien. In deze tentoonstelling staat de blauwe belastingenvelop centraal. Wie kent hem niet?

De blauwe belastingenvelop is verwerkt in siervoorwerpen en gebruiksvoorwerpen van hergebruikt papier, zoals schalen, vazen en sieraden. Elk voorwerp is uniek en handgemaakt. Grijp deze kans om te zien wat je met een belastingenvelop kunt doen.

Patricia Ringeling woont in Delft, waar zij al meer dan twintig jaar haar atelier heeft. Hier maakt zij haar recycle art en verzorgt zij workshops papier recyclen. Zij wil mensen bewust maken van de waarde van papierafval.

Patricia Ringeling | www.tantiri.com | Atelier Tantiri |
Bacinol 3 | Kluizenaarsbocht 6 | 2614 GT Delft | 015 2134059

Tekenen en schilderen is al vanaf de lagere school een hobby van mij. De laatste dertien jaar ben ik er weer intensiever mee bezig. Ik ervaar het als een uitdaging, stukjes van de werkelijkheid uit te lichten en te benadrukken. De uitdrukking van een gezicht in een portret te vangen. De sfeer van een landschap of de zee op één moment te vangen. Daarom wil ik plein-air gaan werken en genieten. Een tijd lang schilderde ik onder begeleiding van André den Hartog in de Kunstbreak.

Graag schilder ik portretten in zwart/wit met olieverf, maar ook met houtskool. Ik vind het fascinerend om met zwart/wit en alle toonwaarden daartussen te werken. Op een gegeven moment ga ik hier zo in op dat ik geen kleuren meer mis, maar ze gewoon voor me zie. Met alles wat ik in me heb ga ik dan aan de slag, gebruik dan niet alleen penselen, maar ook spatels, paletmessen en mijn vingers.

Nu wil ik ook andere mediums gaan verkennen, zoals aquarel en acryl. Spannend. Nog genoeg te doen en uit te vinden, dus....!

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom gerust even langs in de vestiging Berkel en Rodenrijs. De schilderijen zijn te koop, voor informatie kunt u in de vestiging terecht.

— Janny de Boer