Expositie in Berkel en Rodenrijs

September | Oktober 2023

Voor Yvonne Jacobs, woonachtig in Bleiswijk, is schilderen een aangename en ontspannende bezigheid. Met twee van haar vriendinnen geniet zij wekelijks van de schildersessies bij haar thuis, waarbij ze elkaar inspireren, adviseren en creatieve ideeën delen.

Naast haar passie voor schilderen is Yvonne werkzaam als professional organizer. Ze kan haar creativiteit in dit vak kwijt door het delen van opruimtips op verschillende sociale mediaplatforms. Ze doet dit door de tips te verbeelden in de vorm van getekende illustraties.

Hoewel Yvonne graag portretten schildert, geniet ze ook van de vrijheid van haar vrije werk. Ze waardeert zowel de realistische weergave van portretten als het speelse experimenteren met kleur, vorm en textuur. Deze diversiteit tussen het nauwkeurige vastleggen van gezichten en het loslaten in abstracte creaties biedt haar een heerlijke afwisseling.

Naast het vertrouwde penseel hanteert ze graag het paletmes, dat een extra dimensie aan haar werk geeft. Ze experimenteert met verschillende mediums en maakt gebruik van materialen zoals papier, zand en bladgoud om interessante texturen en glanseffecten te creëren.

Haar inspiratie put Yvonne niet alleen uit het experimenteren met diverse materialen en technieken, maar ook uit haar deelname aan cursussen en workshops. Het ontdekken van nieuwe technieken en het aangaan van uitdagingen geven haar niet alleen nieuwe ervaringen en inzichten, maar geven nog meer enthousiasme en plezier in het schilderen.

Yvonne Jacobs