Expositie in Berkel en Rodenrijs

Sabrina Hartwich.

Expositie in de vitrine

"Mijn naam is Sabrina Hartwich. Geboren en getogen in het mooie Zuid-Limburg en sinds 2004 woonachtig in het bruisende Zuid-Holland. Al sinds mijn vroege jeugd ben ik graag creatief bezig. Tekenen, schilderen, knutselen, als ik maar creƫrend bezig was. Door mijn jeugd heen ben ik met name blijven werken op het platte vlak. Tot ik een aantal jaar geleden in aanraking kwam met klei. Hiermee werd een wereld aan mogelijkheden voor me geopend en sindsdien ligt mijn focus op het maken van keramisch werk.
Ik maak voornamelijk werk op de draaischijf en wissel dat af met handvormen. Wanneer je aan het kleien bent, heb je je volledige aandacht nodig. Vooral bij het draaien. Het is daardoor voor mij een heerlijke manier om tot rust te komen en alle drukke bezigheden van de week los te laten."

Jeugddroom achterna...

— Marjolijne Braun

Marjolijne Braun.

Expositie op de wand

Marjolijne Braun (1969 Wijchen), woont en werkt in Lansingerland.

Als kind wilde ze altijd tekenen en schilderen, daarin gestimuleerd door haar moeder die destijds een winkel had in eigen gemaakte kinderkleding. Ze koos ervoor om in de voetsporen van haar moeder te treden en studeerde in 1988 af aan de School voor Mode- en Kleding. Na haar opleiding startte ze als zelfstandig mode ontwerpster. De branche had het destijds niet makkelijk met als gevolg dat ze het roer compleet omgooide en een leuke baan in de financiƫle dienstverlening aannam.

Toch kon ze haar gedroomde creatieve toekomst niet opgeven, zodoende bleef zij naast haar werk en twee prachtige dochters al die jaren tekenen, schilderen en ontwerpen. Ze bezocht meerdere creatieve workshops om haar werk te verfijnen en kreeg de afgelopen jaren les van de Berkelse kunstenares Daphne Oosterlaan die haar diverse schildertechnieken heeft bijgebracht.

Marjolijne heeft zich in de afgelopen 20 jaar gespecialiseerd in portret-, natuur en dierenkunst in verschillende materialen en technieken. Haar schilderwerk is figuratief en laat zich omschrijven als kleurrijk, liefdevol, karakteristiek en sprekend. Ze heeft zeer uiteenlopende creatieve opdrachten volbracht, van muurschilderingen tot geboortekaartjes, persoonlijke portretten en landschappen. Ze liet zich bij deze opdrachten inspireren door de bijzondere, soms verdrietige maar vooral mooie verhalen van de personen die ze hierbij heeft ontmoet.