Color4You

Color4you exposeert in september en oktober

Jenneke Ammerlaan, Ineke Baars, Anouk Fleuren en Elly van der Top vormen samen Color4You. De vriendschap tussen de dames is ontstaan tijdens de schilderlessen bij Atelier De Hichte in Berkel en Rodenrijs. De dames schilderen al jaren met veel plezier en passie en zij tonen graag hun kleurrijke werken aan anderen. De verschillende stijlen, onderwerpen en technieken van de schilderijen passen goed bij elkaar en zorgen voor een kleurrijke en afwisselende expositie.

Kleurrijke passie

Zo werkt Anouk met paletmes en olieverf waarmee ze schitterende schilderijen maakt. Ze wordt vooral geïnspireerd door de zee en door sfeervolle mediterrane dorpjes.

Een geheel andere stijl heeft Ineke. Zij schildert met veel precisie elk detail in acryl- of olieverf, waardoor haar schilderijen heel realistisch zijn. Ook in het schilderen met aquarel is zij bekwaam. Haar liefde voor dieren uit zich in haar schilderijen, maar andere onderwerpen worden ook zeer realistisch weergegeven.

De kleurrijke schilderijen van Jenneke zijn ook heel realistisch. Ook zij schildert heel precies en met veel passie. Jenneke heeft ervaring met schilderen met acrylverf en is sinds kort met olieverf aan het experimenteren. Het gebruik van een paletmes is haar niet vreemd, maar haar voorkeur heeft de kwast. Jenneke wordt geïnspireerd door alles om haar heen, landschappen, dieren en stillevens.

De werken van Elly zijn heel verschillend van opzet en onderwerp. Zij werkt afwisselend met acryl- of olieverf en met kwast of paletmes. De schilderijen zijn soms gedetailleerd, soms intuïtief. Haar vrolijke schilderijen hebben elk een eigen sfeer.

Jenneke Ammerlaan

Ineke Baars

Anouk Fleuren

Elly van der Top

Jenneke Ammerlaan

Anouk Fleuren

Ineke Baars

Elly van der Top


Jos Schelfhout exposeert november en december

Expressief, kleurrijk, abstract.

Jos Schelfhout (1953) is kunstschilder en woont sinds 1980 in Bergschenhoek.

Hij heeft bij vele kunstenaars les gehad, waaronder 4 jaar bij kunstschilder Jan van Lokhorst te Gouda. Bij hem is zijn manier van schilderen veel vrijer geworden.

Zijn schilderijen zijn: expressief, kleurrijk, abstract en soms figuratief.

Bij het maken van een schilderij richt Jos zijn energie volledig op de kleuren en vormen en wat het met doet. Woorden die dit het beste weergeven zijn: emotie en energie, actie en reactie, het laten escaleren en de regie weer in eigen hand nemen. Het is hierbij essentieel om regelmatig even afstand nemen en goed te kijken. Jos wordt geïnspireerd door Jackson Pollack, Sam Francis en Gerhard Richter en ook door de natuur, een foto of een mooie kleurencombinatie

In 2019 vallen vooral zijn landschappen op die hij in een geheel eigen stijl maakt. Hierin komen 2 stijlen bij elkaar: Het heel vrij werken (als action painting) en zijn vroegere figuratieve olieverf schilderen. Hij hoort regelmatig dat het “ook wel iets heeft van David Hockney”