Expositie in Berkel en Rodenrijs

KunstBreak Junior

Patricia Ringeling

Na het vertrek van KunstBreak uit het atelier aan de Wilhelminastraat zijn Mandy de Veld en Jeannette Ruigrok met de kinderlessen verhuisd naar De Hichte aan de Kleihoogt in Berkel en Rodenrijs.

Onder de naam van KunstBreak Junior geven zij op dinsdag en donderdagmiddagen les aan kinderen in de basisschoolgroepen
5-6 en 7-8. De lessen zijn van 16.00 tot 17.15 uur, in een serie van 14 lessen per seizoen.

Tijdens de lessen werken de kinderen met verschillende materialen en technieken, hiervan is tijdens deze expositie een aantal voorbeelden te zien.

Mandy en Jeannette, die beiden lid zijn van de Kunsttoer Lansingerland, proberen tijdens de lessen de leerlingen
zoveel mogelijk hun eigen creatieve en technische mogelijkheden te laten ontdekken.

Zo is het ene kind goed in tekenen en heeft het andere kind een goed gevoel voor kleurgebruik, we zoeken dan samen naar een manier om te zien wat het beste bij de leerling naar boven haalt.

Het plezier in het tekenen en schilderen staat daarbij altijd bovenaan en dat plezier kunt u in de tentoongestelde werkstukken zeker terugzien