Boekenweek

Van 11 maart t/m 19 maart 2023 is het weer Boekenweek in Nederland en Vlaanderen.

Boekenweekthema: 'Ik ben alles'

De Boekenweek is hét leesfeest van ons allemaal. Met het thema van dit jaar, 'Ik ben alles',  vieren we de veelzijdigheid van onze identiteit. 

Oostlandse schrijversmarkt

We sluiten de Boekenweek feestelijk af met een schrijversmarkt in vestiging Pijnacker, Buurt & Zo. De variatie aan publicaties is groot: thrillers, boeken over gedragsverandering, dementie maar ook een serie over het bizarre leven van de late middeleeuwen.

Maak kennis met lokale auteurs en geniet van live muziek! De schrijversmarkt staat deels in het teken van het tienjarig bestaan van het schrijverscollectief Oostland Literair met leden uit Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland.

Lezing Arthur Japin

Op zondagmiddag geeft meesterverteller Arthur Japin een lezing. De auteur vertelt over de achtergronden van zijn nieuwe roman Wat stilte wil, over de in 1889 aan haar einde gekomen zangeres Anna Witsen.

Arthur Japin Wat stilte wil

Een ambitieuze en getalenteerde jonge vrouw uit Amsterdam probeert eind 19e eeuw carrière te maken als zangeres, maar rekent daarbij buiten de invloed van haar familie.

zondag 19 maart, 14:00 uur | Klik hier voor kaarten

Boeken bij het thema 'Ik ben alles'Boeken van Lize Spit

Ik ben er niet

Lize Spit Ik ben er niet

De wereld van een jonge vrouw in Brussel stort in wanneer haar vriend een psychiatrische stoornis krijgt.

Leen dit boek

Het smelt

Lize Spit Het smelt

Nadat zij tijdens haar puberteit traumatische gebeurtenissen met twee jongens heeft meegemaakt, keert een jonge vrouw jaren later terug naar haar geboortedorp met een plan voor een soort wraak en een blok ijs in de achterbak van haar auto.

Leen dit boek

Boekenweekgeschenken van eerdere jarenBoeken van Raoul de Jong

  • Raoul de Jong Dagboek van een puber

    Dertiger Raoul kijkt terug op zijn pubertijd, aan de hand van het dagboek dat hij toen schreef. Met grappige zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 15 jaar.

    Gedrukt boek

Boekenweekessays van eerdere jaren

  • Murat Isik Mijn moeders strijd

    Essay over de moeder van de auteur en haar emancipatiestrijd. Ze werd geboren in het Turkse dorp Baltas. Door haar huwelijk belandt ze in de jaren tachtig in de Amsterdamse Bijlmermeer (Nederland), waar ze ten tijde van deze publicatie nog altijd woont en werkt. Het essay verscheen in het kader van de boekenweek 2019.

    Gedrukt boek


Ons digitaal aanbod over literatuur

Recensies in LiteRom

In Literom vind je tienduizenden interviews en recensies over Nederlandstalige literatuur.
 

Naar Literom

Uittrekselbank

In de Uittrekselbank vind je ruim 2.700 uittreksels van Nederlandstalige en buitenlandse literatuur en zo'n 360 auteursportretten. 

Naar de Uittrekselbank

DBNL

Wil je iets opzoeken over de Nederlandse letterkunde, taalkunde of cultuurgeschiedenis? In DBNL vind je een schat aan informatie.

Naar DBNL


E-books over het thema 'Ik ben alles'

Luisterboeken over het thema 'Ik ben alles'