Sinterklaas

Wat is er te doen met Sinterklaas?

Kom tijdens de Sinterklaasperiode mooie boeken lezen in de bibliotheek en bezoek de Sinterklaasvoorstelling in vestiging Nootdorp, CulturA & Zo.

Sinterklaas en de Niet Zwarte Piet

Op 20, 21, 27 en 28 november is er een speciale Sinterklaasvoorstelling in vestiging Nootdorp, CulturA & Zo.De pietjes zijn allemaal erg druk met de voorbereiding voor de verjaardag van Sinterklaas. De Sint komt handjes te kort. Gelukkig komen Piet en Pietje aanhollen, twee schoonmakers die heel graag Piet willen worden. De pieten lachen ze uit, want piet wordt je natuurlijk niet zomaar. Gaat het lukken om een echte piet te worden? Dat zie je in deze vrolijke Sinterklaasvoorstelling vol liedjes. Aan het einde is er tijd voor een bezoekje aan Sinterklaas met alle Pieten.   

Het Sinterklaasjournaal

Vanaf 8 november is het Sinterklaas journaal weer op TV te zien. Hieronder vind je de link naar het Sinterklaas journaal.

Prentenboeken voor kinderen van 0 - 3 jaar

 • Kiekeboe!

  Sinterklaas is zoek. Is hij soms in de keuken, in de tuin, in de turnzaal of al op de boot? Help jij mee zoeken? Vierkant prentenboek met kleurrijke illustraties en grote flappen. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Kiekeboe!

Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 2 en 3 jaarSinterklaasboeken voor kinderen van 4 - 6 jaar

Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 6 jaar (leesniveaus E-S, E-M3 en E-M4)


Gunter Segers Het grote Sinterklaas kijk- en zoekboek

Sinterklaas en zijn pieten zijn hard aan het werk voor het sinterklaasfeest. Kun je het roze pakje met de blauwe strik vinden, en de piet met de gestreepte muts? En zie je de luie piet die zich op elke tekening heeft verstopt? Hardkartonnen zoekplatenboek...

Bekijk dit boek

Sinterklaasboeken voor kinderen van 6 t/m 8 jaar (bibliotheek leesniveau A)


Boekentips van onze redactie

 • Het grote decemberboek

  Ellen Tijsinger

  Bundel met verhalen, een aantal liedjes en recepten die de decemberfeesten als thema hebben. Het Zwarte Pietje Pedro en het jongetje Maarten beleven allerlei avonturen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het grote decemberboek

 • De vrienden van Sinterklaas

  Sjoerd Kuyper

  Broes wil met zijn vader naar de intocht van Sinterklaas. Maar papa is al bij Sint. Hij is naar de Pietenschool geweest. Nu mag hij Sinterklaas helpen en ook nog zelf kiezen welke kleur hij krijgt! Prentenboek met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De vrienden van Sinterklaas

 • Dag Sinterklaas

  Lise Lambert

  Sinterklaas en Piet varen met een stoomboot, betrappen een inbreker, bezorgen cadeautjes, en nog veel meer. Voorleesboek met tien Sinterklaas-verhalen, naar de Vlaamse televisieserie, met grappige, kleurrijke tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Dag Sinterklaas

 • De zus van Sinterklaas

  Tiny Fisscher

  Bijna niemand weet het, maar Sinterklaas heeft een tweelingzus: Klaasje. Zij wil ook graag eens mee naar Nederland, bijvoorbeeld als hulpsinterklaas. Maar volgens Sint kunnen vrouwen geen Sinterklaas zijn. Daar is Klaasje het niet mee eens… Met veel grappige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van De zus van Sinterklaas

 • Het kleinste pietje

  Sjoerd Kuyper

  De vader van Broes is vriend van Sinterklaas. Broes wil ook als piet helpen! Als zijn vader met andere ouders en familieleden vertrekt naar Spanje, gaat Broes stiekem mee. Prentvertelling met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

  Bekijk details van Het kleinste pietje


Simone Arts Straks, als het donker is

5 decemberverhalen voor bovenbouwers

Vijf verhalen over vriendschap in de sinterklaastijd. Zo proberen o.a. Ties en Kerim een geintje tijdens de intocht van Sinterklaas te voorkomen. En loopt de surpriseochtend op school gevaar door ruzie tussen ouders. Voorlezen of zelf lezen vanaf ca....

Bekijk dit boek


Informatie over Sinterklaas

E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten