Sinterklaas

Wat is er te doen met Sinterklaas?

Kom naar de Bibliotheek voor leuke sintactiviteiten of lees een mooi boek.

De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje

Als de boeven Mammie en Stan uit de gevangenis komen, besluiten ze wraak te nemen op Sinterklaas. Want hij heeft er tenslotte voor gezorgd dat ze daar terecht zijn gekomen. Ze reizen af naar Spanje om ervoor te zorgen dat Sinterklaas niet naar Nederland kan komen. Wanneer de Pieten merken dat alle deuren van het kasteel op slot zitten en de telefoonlijnen zijn doorgesneden breekt paniek uit, nu kunnen ze niet meer naar Nederland...! Lukt het Sinterklaas en de Pieten om op tijd in Nederland te komen of zijn Mammie en Stan ze te slim af?

Sinterklaas en de sprookjescomputer (3-11jr)

De vader van Willem, Sonja en Betty heeft een sprookjesboek geschreven. De kinderen gaan het lezen op de computer maar alle sprookjes zijn in de war. Ze kunnen maar niet slapen, hoe moet dat nu? Ze besluiten in de computer te kruipen om te sprookjes weer te laten gebeuren zoals ze horen.
Hier beginnen de grappige en verrassende avonturen van Betty, Sonja en Willem.

Wil je weten hoe het verder gaat? Kom dan kijken op Zaterdag 19, Zondag 20, Zaterdag 26 en Zondag 27 November in theater CulturA & Zo, aanvang 14.00 uur. Het is geschikt voor kinderen van 3 tot 11 jaar

Prentenboeken voor kinderen van 0 - 3 jaar

 • Kiekeboe!

  Sinterklaas is zoek. Is hij soms in de keuken, in de tuin, in de turnzaal of al op de boot? Help jij mee zoeken? Vierkant prentenboek met kleurrijke illustraties en grote flappen. Vanaf ca. 2 jaar.

  Gedrukt boek

Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 2 en 3 jaarSinterklaasboeken voor kinderen van 4 - 6 jaar

Sinterklaasboeken voor kinderen vanaf 6 jaar (leesniveaus E-S, E-M3 en E-M4)


Gunter Segers Het grote Sinterklaas kijk- en zoekboek

Sinterklaas en zijn pieten zijn hard aan het werk voor het sinterklaasfeest. Kun je het roze pakje met de blauwe strik vinden, en de piet met de gestreepte muts? En zie je de luie piet die zich op elke tekening heeft verstopt? Hardkartonnen zoekplatenboek...

Bekijk dit boek

Sinterklaasboeken voor kinderen van 6 t/m 8 jaar (bibliotheek leesniveau A)


Boekentips van onze redactie

 • Ellen Tijsinger Het grote decemberboek

  Bundel met verhalen, een aantal liedjes en recepten die de decemberfeesten als thema hebben. Het Zwarte Pietje Pedro en het jongetje Maarten beleven allerlei avonturen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

 • Lise Lambert Dag Sinterklaas

  Sinterklaas en Piet varen met een stoomboot, betrappen een inbreker, bezorgen cadeautjes, en nog veel meer. Voorleesboek met tien Sinterklaas-verhalen, naar de Vlaamse televisieserie, met grappige, kleurrijke tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek

 • Tiny Fisscher De zus van Sinterklaas

  Bijna niemand weet het, maar Sinterklaas heeft een tweelingzus: Klaasje. Zij wil ook graag eens mee naar Nederland, bijvoorbeeld als hulpsinterklaas. Maar volgens Sint kunnen vrouwen geen Sinterklaas zijn. Daar is Klaasje het niet mee eens… Met veel grappige kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

  Gedrukt boek

 • Sjoerd Kuyper Het kleinste pietje

  De vader van Broes is vriend van Sinterklaas. Broes wil ook als piet helpen! Als zijn vader met andere ouders en familieleden vertrekt naar Spanje, gaat Broes stiekem mee. Prentvertelling met vrolijk gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

  Gedrukt boek


Simone Arts Straks, als het donker is

5 decemberverhalen voor bovenbouwers

Vijf verhalen over vriendschap in de sinterklaastijd. Zo proberen o.a. Ties en Kerim een geintje tijdens de intocht van Sinterklaas te voorkomen. En loopt de surpriseochtend op school gevaar door ruzie tussen ouders. Voorlezen of zelf lezen vanaf ca....

Bekijk dit boek


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen. En luisterboeken downloaden via de LuisterBieb-app. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten